Kızılay Çocuklara Depremi Unutturdu

Kızılay Çocuklara Depremi Unutturdu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana dün gelen depremin ardından en çok etkilenenler olan çocuklara depremi unutturmak için Türk Kızılay gönüllüleri seferber oldu.

A+A-

Ekipler, bölgedeki çocuklarla oyunlar oynadı onlara hediyeler verdi, bir süreliğine de olsa onları depremi unutturmaya çalıştı.

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremin ardından en çok etkilenen çocuklar oldu. Depremi unutturmak için Türk Kızılay gönüllüleri seferber oldu. Ekipler, bölgedeki çocuklarla oyunlar oynadı onlara hediyeler verdi, bir süreliğine de olsa onları depremi unutturmaya çalıştı.

Denizli’de saat 9.34’te meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem 50 binden fazla nüfusu olan Acıpayam ilçesi olumsuz etkiledi. Bölgede 10 mahallede yüzlerce vatandaş evlerine girmeden geceyi kurulan çadırlarda geçirdi.

KIZILAY HER YERDE

Depremin hemen ardından ilk hasar tespit çalışmalarının ardından Türk Kızılay’ı harekete geçti. Kızılay bölgeye mobil yemekhaneler ve çadırlar sevk etti. Hemen bölgeye gelen ekipler, binden fazla çadır kurdu. Bölgedeki vatandaşlara akşam sıcak yemekleri de ikram eden gönüllüler her isteyenin yardımına koştu.

ÇOCUKLARA UNUTTURDULAR

Depremden en çok etkilenenler olan çocuklar ise Kızılay gönüllüleri sayesinde bir süreliğine depremi unuttu. Ekipler, onlarla oyunlar oynadı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.