Konya'ya Ateş Düştü

Konya'ya Ateş Düştü

Diyarbakır ilinden alınan son dakika haberine göre, Lice kırsalında sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada 1 asker şehadete ererken 4 asker de yaralandı.

A+A-

Kahreden haber Diyarbakır Lice’den geldi… Lice ilçesi kırsalında PKK bölücü terör örgütüne karşı devam eden operasyon çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları akşam sularında bir grup terörist ile karşılaştılar. Teröristlerin açmış olduğu ateşe, askerler hemen karşılık verdiler. Çıkan çatışma sonucunda Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur şehadete erdi ve 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi ek binasına kaldırılıp hemen tedavilerine başlandı.

Çatışmadan sonra kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye sevk edilen takviye ekiplerle geniş çaplı operasyon başlatıldığı ve zaman zaman çatışmalar yaşandığı ifade edildi



4 SENELİK ASKERDİ

Çatışma sonucunda şehit olan 4 senelik asker Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur’un acı haberi Konya ilindeki ailesine ulaştı. Bekar ve bir ağabeyi olduğu öğrenilen şehidin acı haberini baba İbrahim ve anne Fatma Cesur askeri yetkililerden aldılar.  Acı haberin alınmasından sonra baba evine Türk bayrakları asıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Ayrıca Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçelerine bağlı 69 köy ve mezrada PKK terör örgütüne karşı  yapılan operasyonlar sebebi ile sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.