Korkmazcan, Çuval Geçiren Gençlere Desteğe Gitti

Korkmazcan, Çuval Geçiren Gençlere Desteğe Gitti

Amerikan askerine çuval geçiren gençler:

A+A-

BU DAVA DENİZLERİN DAVASI

 

12 Kasım 2014 günü Amerikan askerine çuval geçiren Vatan Partisi Öncü Gençlik ve TGB üyesi 13 gencin 10 yıl 6 ay hapis istemiyle yargılandığı davanın 2. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiği gün görülen davanın bir sonraki duruşması ise bir diğer manidar tarihe, İkiz Kulelere yönelik saldırının yıldönümü olan 11 Eylül gününe ertelendi.

 

13 GENÇ 6 MAYIS’TA ÇAĞLAYAN’DA

 

Aralarında Vatan Partisi İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Elif İlhamoğlu’nun da bulunduğu 13 yurtsever genç, tıpkı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yıllar önce “Yankee Go Home” sloganları ile vatan topraklarını işgal eden ABD askerini Dolmabahçe'den denize döktüğü gibi 12 Kasım 2014 tarihinde ABD askerlerinin başına çuval geçirerek emperyalistleri protesto etti. Eylemin ardından gençler hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek, basit yaralama, hakaret, mala zarar verme” suçlarından toplam 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

 

“İNAN DENİZ ASLAN GİBİYİZ”

 

Duruşmada TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ile diğer gençler hazır bulundu. Adliye dışarısında ise Türk bayrakları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın fotoğrafları ile coşkulu kitle “İnan Deniz Aslan gibiyiz” sloganları atarak duruşmanın bitmesini bekledi. Coşkulu kalabalığa Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli

 

milletvekili adayı eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi İstanbul Milletvekili Adayları, 68'ler Birliği Vakfı yöneticileri ve Emekli Amerikan Askeri James Ryan da destek verdi.

 

68 GENÇLİĞİ İLE ÇUVAL GEÇİREN GENÇLER BULUŞTU

 

Duruşmanın bitmesinin ardından adliye dışarısında bekleyen kalabalığın arasına gelen 13 genç adına TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz açıklamada bulundu. Cengiz, içeride bir yargılamanın olmadığını belirterek şunları söyledi: “73. Asliye Ceza'daki duruşmayı bizler bir anma toplantısı olarak görüyoruz. Mahkeme zabıtlarına da böyle geçtik. Bizler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ların öldürülemediğini, kavgayı sürdürdüğünü ilan etmek için buradayız. 6 Mayıs 2015'i, conileri Dolmabahçe'den boğazın derin sularına gönderen 1968'in yiğit, devrimci gençliği ile bugünün ABD askerlerine çuval geçirenlerin buluşma günü haline getirdik. Ortada bir Mustafa Kemal iradesi var. 'Geldikleri gibi giderler' iradesi. Yine olsun yine yaparız. ABD, Türk gençliğinin iradesi karşısında diz çökecektir. Bir sonraki duruşma da 11 Eylül'e ertelendi. Hep anlamlı tarihlere denk geliyor. ABD'nin dünya ölçüsünde giriştiği terör faaliyetlerinin bugün açısından ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz. O yüzden kararlılıkla 11 Eylül'de burada olacağız.”

 

“TARİHİ DURUŞMAYA TANIKLIK ETTİK”

 

Tarihi bir duruşmaya tanıklık ettiğini söyleyen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, E. TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan ise, “Gençlerimizin yargılandığı konu, Kuva-yi Milliye'nin başladığı dönemde vatanseverlerin yargılandığı konunun aynısıdır. Türk Milleti, ezilen dünyaya önderlik etmiş Atatürk'ün öncülüğünde 20. yüzyılda emperyalizme karşı bir ışık savaşı başlatmıştır. 21. yüzyılda da sömürgenliğin devamı için toplanmış olan bütün şerh kuvvetlere gene bu topraklardan meydan okunmuştur. Sonuç 20. yüzyıldaki gibi olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“DENİZLER MEZARLARINDAN BAKACAK OLSA BU GENÇLERİ ALKIŞLARDI”

 

68'ler Birliği Vakfı adına ise Mustafa Zülkadiroğlu konuştu. Zülkadiroğlu, “Deniz, Yusuf, Hüseyin'in verdiği mücadele bu gençler tarafından sürdürülüyor. Onlar mezarlarından bakacak olsa bu gençleri alkışlarlardı. Ancak Güney'de de 'Biji serok Obama' diyerek bu toprakları kirleten gençler de var. Buna müsade etmeyeceğiz. Bu gençler bizim yıllar önce ettiğimiz yemini devam ettirerek mücadele veriyor” dedi.

 

EMEKLİ ABD ASKERİ: “VAH AMERİKA...”

 

Eski Amerikan askeri James Ryan da şöyle konuştu: “Amerikan hükümeti, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Fethullah Gülen Türk ordusunu yıkmak için komplo kurdu. Gerçek burada. On üç Türk vatansever genç, birkaç torbayı, ABD askerine salladı. Vah Amerika... Gezi direnişinde ABD, Türk Hükümeti'ne biber gazı bombaları sattı. 8 Türk genci öldürüldü. Bu gençler Mustafa Kemal'in askerleridir. Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.