Kritik Gün Yarın

Kritik Gün Yarın

Enerji yönetimi tarafından bu hafta milyonlarca elektrik ve doğalgaz abonesi vatandaşın cebini ilgilendirecek olan kararı açıklayacak.

A+A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, yarın çok önemli bir karar açıklanacak. EPDK’nun yarın açıklayacağı karar 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olan yeni elektrik fiyatlarını ortaya koyacak. Kurul yapacağı toplantı ile yeni tarifeyi belirleyecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, perşembe günü de 2. toplantısını gerçekleştirecek.  Bu toplantıda ise enerji sektörünün genel ve güncel konuları ile alakalı konular konuşulacak.

BOTAŞ’ın da yeni doğalgaz tarifeleri ile alakalı bir karar alacağı tahmin ediliyor. BOTAŞ, gaz fiyatı ile alakalı kararını internet sitesinden kamuoyu ile paylaşmakta.

MALİYET BASKISI VAR

Elektrik ve doğalgazda; yükselen döviz kuru, petrol ve enflasyon sebebi ile ciddi bir maliyet baskısının olduğu ifade edildi. Enerji yönetimi tarafından enflasyon ile mücadeleyi etkilemeyecek şekilde bir zamandır enerji fiyatları ile alakalı alternatifli tarife çalışması yapılmakta. İşte tüm bu çalışmalar ışığında elektrik ve doğalgaz fiyatlarının tespit edileceği ifade diliyor.

Alınan bilgilere göre elektrikte yüzde 4 – 5 arası, doğalgazda ise yüzde 9 seviyelerinde bir zam yapılması bekleniyor. Tüm bunların cevabı yarın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılacak olan toplantıdan sonra netleşecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.