Kurtulduktan Sonra ilk  Sözleri Şaşırttı

Kurtulduktan Sonra ilk  Sözleri Şaşırttı

Pamukkale'de 75 yaşındaki paraşütçü ters rüzgara yakalanınca ölümle burun buruna geldi ve mucizevi bir şekilde kurtuldu.

A+A-

Denizli ilinin Pamukkale ilçesindeki Bağbaşı Dağı'ndan atlayan yamaç paraşütü pilotu 75 yaşındaki Hasan Cingit, ters rüzgara yakalandı ve dağın dik yamaç tarafına çarptı, paraşütü de ağaçlara takılan ve  kendisi uçurumda asılı kalan Cingit AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, bugün saat 12.00 sularında, Bağbaşı Dağı'nda gerçekleşti.  Tornacılıktan emekli olan, 3 çocuk ve 5 torun sahibi Hasan Cingit, devamlı atlayış yapmış olduğu Bağbaşı Dağı'nda gitti. Cingit, yamaç paraşütü ile atlayışını yaptı. Ama havada ters rüzgara yakalanmış olan Cingit'in yamaç paraşütünün bir kanadı kapattığı anda kontrolü kaybetti. Sönen paraşüt, dağın dik yamacına takılı kaldı. Cingit ise uçurumda asılı bir şekilde kaldı. Mucize eseri ölümden dönen Cingit, yanındaki telefon ile yardım talep etti.

Devam Edeceğim

İhbar ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri olay yerine sevk edildi. Cingit'in uçurumda asılı kaldığı yer belirlendi ve AFAD ekipleri, dağdaki düz yoldan uçuruma, ortalama 50 metre halat sarkıttılar. Cingit, bu halata kendini sabitledi. Bu şekilde ekipler, Cingit'i yan tarafta, ağaçların olduğu güvenli alana çektiler ve kurtarma operasyonunu başlattılar. 3 saat sonra kurtarılan ve kazayı ufak yaralar ile atlatan Cingit'in sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Cingit’in ilk sözleri ise uçmaya devam edeceği yönünde oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.