Limonun bu faydasını duymuş olamazsınız

Limonun bu faydasını duymuş olamazsınız

Hepimizin de bildiği gibi limonun bir çok faydası vardır. Ama düşünüyoruz ki dondurulmuş limonun faydalarını hiç duymamışsınızdır….

A+A-

Limonu yıkayıp buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra kabuğuyla birlikte limonun tamamını rendeleye bilirsiniz. Rendelemiş olduğunuz limonu, yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, balık porsiyonlarına katabilirsiniz. Bunu yaptığınız zaman yemekleriniz de ve diğer kattığınız şeyler de daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır.

Limonun tamamını kullanmanın, bir kısmını ziyan etmeyip yemeklerinize yeni bir lezzet katması dışında asıl avantajı nedir? Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Bu nedenle tüm limonu dondurmak ve onu rendeleyip yemeklerinizin üzerine serpmek tüm besleyici özelliklerini kullanmanıza ve sağlıklı beslenmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve vücuttaki toksinleri giderici bir etkisi vardır.

Dondurulmuş limonun çok ilginç faydaları

İşte bunun için limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi hem daha leziz hem de sağlıklı hale getirebilirsiniz. Limon (Citrus) kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir üründür. Tadı hoştur ve kemoterapinin korkunç etkilerini göstermez. Limon meyvesini farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Pulpa’sı yenebilir. Sıkılarak suyu çıkarılabilir. Limonlu içecekler yapılabilir, dondurma vs..

Limonun birçok vasfı sayılabilir ama en ilginci urlar, kistler, tümörler üzerindeki etkisidir. Bu bitkinin her tür kansere iyileştirici etkisi kanıtlanmıştır. Bazıları onun her tür kanserin tedavisinde faydalı olduğunu söyler. Ayrıca geniş spektrumlu anti-bakteriyel olarak iltihaplara, enfeksiyonlara ve mantara karşı kullanılır. Dahili parazit ve bağırsak kurtlarına karşı etkindir. Çok yüksek tansiyona karşı kan basıncını düzene sokar. Anti-depresandır. Strese ve asabi bozukluklara karşı iyi gelir.

Dünyanın en büyük ilaç üreticisi firmalarından birinin beyanına göre 1970’den beri 20’nin üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde limon ekstrelerinin uygulanmasıyla; içlerinde kolon, kalın bağırsak, meme, prostat, akciğer ve pankreas da olmak üzere 12 kanser tipinde başarılı sonuçlar alınmıştır. Limon ağacından elde edilen bileşiklerin, bütün dünyada kemoterapide kullanılan Adiamycin ürününden 10 000 kat daha iyi olduğu saptanmış, kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Daha da şaşırtıcı gözlem şudur ki: Limon özü kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.