Mahalle İmamından Örnek Davranış

Mahalle İmamından Örnek Davranış

Denizli ilinde Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan Şehitler Camii İmamı Mehmet Tekin, yaz tatilinin başlaması ile beraber camide açılmış olan kursta 6-15 yaş aralığındaki 110 çocuğa dini eğitim vererek Kuran-ı Kerim öğretti.

A+A-

Tekin, derslerden arta kalan boş zamanlarda, il gençlik spor müdürlüğü desteği ile çocukların yeteneklerine göre ücretsiz bir şekilde karate, basketbol ve futbol eğitimlerini de verdirdi. Yaz tatilinde camide din eğitimi görmüş olan çocuklar, sporla tanıştılar. Ücretsiz spor kurslarına katılımda bulunan çocuklar okul takımlarında basketbol ve futbol seçmelerine de katılmak için 3 ay boyunca hazırlık yapmış oldular. Pamukkale İlçe Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nun da camiye ziyarette bulunduğunu söyleyen İmam Tekin, 11 senelik imam olduğunu ortalama 7 seneden beri de Şehitler Camii’nde görevli olduğunu, İlçe müftülüğünce camilerde yaz Kuran Kursu açılması ile alakalı başlatılmış olan çalışmaya kendilerinin de katıldıklarını, mahalleden 110 çocuğa Kuran Kursunda eğitim verdiklerini,  dini eğitimin ardından bu çocukların evlerine geri giderek boş şeyler ile uzun yaz tatilini geçirmelerini istemediğini, İl Gençlik Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu’yla yaptıkları görüşmelerden sonra camiye gelen çocuklara yönelik spor kursu da açmaya karar verdiklerini ifade etti.

Çocuklar arasında anket yapıldı

Camiye gelmiş olan çocuklara hangi spor dalı ile uğraşmak istedikleri ile alakalı anket çalışması da yapıldığını söyleyen İmam Tekin, camiye gelen çocukların en çok karate, basketbol ve futbol kursu açılmasını istediklerini, İl Spor müdürü Ahmet İbanoğlu’nun da kendilerine salon tahsis ederek eğitimci gönderdiğini, camideki din eğitiminin ardından salonlara giden öğrencilerin 3 ay boyunca ücretsiz karate, basketbol ve futbol kurslarına da katıldığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.