Mahmut Oğuz'dan YKS Uyarısı

Mahmut Oğuz'dan YKS Uyarısı

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz 2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavından önce bir mesaj paylaştı.

A+A-

Mesajında öğrencilerin uzun bir çalışma ve hazırlık döneminden sonra geleceklerine yön vermek için mühim bir yol ayrımı olan Yüksek Öğretim Kurumları sınavının yaklaştığını ve öğretmen, öğrenci ve velilerin heyecanının arttığını belirten Oğuz, eğitilmiş nitelikli ve üstün özellikli insan gücüne olan ihtiyacın gittikçe arttığını, insan gücü ihtiyacının ise sadece eğitim kurumlarında karşılandığını,  belirtti.

 

Velilere seslenen Oğuz,  her yönü ile sağlıklı bireylerin yetişmesinin sadece sağlıklı ailelerde mümkün olabileceğini,  eğitim-öğretim çalışmalarının etkili olmasını sağlayan en mühim unsurlardan birinin de aile olduğunu, sınava az bir süre kala ailenin desteğinin devam etmesi ve öğrencilerin kaygı düzeylerini kontrol etmelerine yardımcı olmalarını söyledi.

 

Öğrencilerin yoğun geçen çalışma, hazırlık ve öğrenme dönemlerinden sonra emeklerinizin karşılığını alacakları ve geleceklerine yön vereceklerine bir döneme girdiklerini belirten Mahmut Oğuz,  Gerçekleştirilecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında ellerinden gelen gayreti gösterip başarılı olacaklarına inandığını ve sınav kılavuzunda yer alan hususlara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

3 Oturum Yapılacak 

YKS, 30 Haziran 2018 ve 1 Temmuz 2018 tarihlerinde 3 oturum olmak üzere gerçekleştirilecek. YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran 2018 (Cumartesi) günü saat 10.15 yapııyor ve 135 dakika sürüyor. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 1 Temmuz 2018 (Pazar) günü saat 10.15 yapılıyor ve 180 dakika sürüyor. YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz 2018 (Pazar) günü saat 15.45 yapılıp 120 dakika sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.