Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

ABD - AB Üyesi Milletler Düşmanlarımız mı?

A+A-

Öngörülemez davranıyorlar!

Bir bakıyorsun, dost gibiler!

Bir bakıyorsun, düşman gibiler!

Ülkemizi parçalamak, bölmek için projeler üretiyorlar!

 

Yukarıda yazılanların hepsi doğru!


Bizi yönetenler onların her davranışından sonra 'ŞOK' oluyorlar! Şaşırıyorlar!


Niye?


Çünkü cahiller! Bilgisizler! Yetersizler!


Oysa Edward Said'i tanısalardı, O'nun onlarca eserini değil, yalnızca "Oryantalizm"ini okumuş olsalar, ABD/AB Ülkelerinin kendilerinden daha doğuda olanlara bakış açılarının ne olduğunu öğrenecekler, şaşırmayacaklardı! 'Şok' olmayacaklardı! Onların, "ötekiler!" olarak sınıflardırdıklarını, ilkel, eğitilmeleri gereken, zenginlik kaynaklarını hak etmeyenler, yönetilesi 2. sınıf insanlar olarak gördüklerini, davranış biçimlerinin ve dış politikalarının bu temel esasa göre geliştirildiğini öğreneceklerdi... Ve onların hamlelerini öngörerek, alacakları tedbirlerle boşa çıkartma yollarını bulacaklardı!


Eğer O'nu okumuş olsalardı, Hem Filistinli bir Hristiyan olan Edward Said'in gözüyle batıyı, hem de Arap orijinli bir batılı entelektüel, düşünür olarak O'nun Türkiye hakkındaki düşüncelerinden haberdar olacaklardı. Edward Said'in verdiği bilgileri, batıyla ilişkilerde, doğru politikalar üretme kaynağı olarak kullanma şansları olacaktı! Araplara bir türlü yaranılamayışın temel sebeplerinden de haberdar olacaklardı…


Bizi yönetenlerin yetersizliklerinin kaynağında bilgisizlik var. Ve yetersizliğin olduğu her yerde de, 'Eeeeyyyttt!' diye naralanan şaha kalkmış hamaset!

Bu yazı toplam 4340 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.