Tülay GAZALCI

Tülay GAZALCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Ben Senin Gibi Olmak Zorunda Değilim!!!

A+A-

Kötü örnekleri bir kenara bırakıp, çoğunluğu oluşturan emektar meslektaşlarıma ita fen yazıyorum. Sadece öğretmen demek yeterlimi bilemiyorum. Hani ayağında ayakkabısı olmayan, anne babası ayrı olan, cebinde harçlığı olmayan, bazen öz ailesi tarafından eğitim hayatı elinden alınmaya çalışılan, yaşının cehaleti ile dersini çalışmayıp geleceğini hiçe sayan öğrencilerini dert edinen kıymetli meslektaşlarım.

Yıl boyu eğitimli bakıcı muamelesi gören, kendini bilmez bazı veliler tarafından bazen sözlü bazen temaslı şiddet gören, mesleğine harcadığı ömür göz ardı edilip yılın iki ayı yaptığı tatil her fırsatta malzeme yapılan sabırlı öğretmenlerim.

Hatalı öğrenciyi düzeltmeye çalışırken hatalı ilan edilen, sürekli değişim sevdalısı bir sistemin içinden vatanına meyilli geleceğine sevdalı bireyler yetiştirmeye çalışan, değeri madden ölçülemeyecek inanç sevda ve fedakârlıkla mesleğini icra etmeye çalışan emektar öğretmenlerim.

Bir öğretmenler günü daha geldi. Böylesi günleri anlamlı kılan tek şey gözleri parlayarak yanımıza gelen, bize sevgisini sunan evlat bildiğimiz öğrencilerimiz ve bizlere öğretmen olduğumuzu hissettiren çok kıymetli velilerimiz.

Bizler çok çalışınca ne boyumuz uzuyor, ne de maaşımız artıyor. Bizler çok çalışınca gençler yönünü bularak ülkenin geleceği oluyor. Kimi yerde canımıza can katan bir sağlıkçı, kimi yerde hakkımızı koruyan bir hukukçu, kimi yerde mesafeleri yakınlaştıran bir mühendis, kimi yerde öğretmenlerini örnek alarak eğitim ordusuna nefer olmayı seçen taze bir öğretmen… Bu liste böyle uzayıp gidiyor. Liste uzarken ne öğretmenler gelip geçiyor hayatlarımızdan. Yazsam roman olur denilecek ne anılar birikiyor. Kimi iftihar örneği ki mi ise içimizi acıtan cinsten anılar.

Kurumlara baktığımız zaman sayıca en kalabalık olan sektör eğitim sektörü. Buna rağmen hızla itibar kaybına uğrayan ve değer kaybeden, hatta gündem malzemesi yapılacak kadar sömürüye uğrayan bir sektör. ‘ Bu durumun suçlusu kim peki ?’

Görevini layıkıyla yapmayan öğretmen

Öğretmeni günah keçisi ilan eden yanlış yönetim anlayışı

Hedefi okumanın öğrenmenin çok dışına taşmış bilinçsiz öğrenci

Bu öğrencinin hatalarını şımarıklıklarını ve hadsizliklerini görmezden gelerek anne babalık yapmaya çalışan sözde veli, Mahallenin bakkalı, köşe başındaki ayakkabı boyacısı, mahalle muhtarı, ağası, dayısı, Bakanı… Yani yolu eğitimden geçen herkes.

Her bireyin kendi özeliklerini keşfederek tek tip insan veya koyun sürüsü bilincinden uzak ‘ Ben senin gibi olmak zorunda değilim çünkü ben varoluşumdaki özelliklerimle özelim ve faydalıyım ‘ bilincini taşıyarak yön bulmasını sağlayan özgür zihniyetli öğretmenlerim. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olmuş öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Üzerimde emeği olan öğretmenlerime saygı sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu yazı toplam 1536 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.