Ahmet Özcan

Ahmet Özcan

Akishaber / İmtiyaz sahibi
Yazarın Tüm Yazıları >

Bu Resmen İNTİHARDIR!..

A+A-

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını çerçevesinde tüm ülkelerde alınan tedbirler var.Ülkemizde de alındı alınmaya devam edilir diye beklenirken bir çok alanda gevşetilmeye başlanması hiç doğru değildir.

Elbette temel ihtiyaçların karşılanması gerekir. Ama çok anlamsız bazı sektörlerde uygulanması affedilir gibi değil. Mesela Alış Veriş ( AVM ) Merkezlerin açılması salgına davetiye çıkarmak gibi bir davranıştır. Bu sözü edilen merkezlerde yiyecek,içecek ve kafeler açılmayacaksa vatandaşlarda sınırlı alınacaksa ne diye açılıyor. Tedbirler çerçevesinde şu kadar metre kareye şu kadar kişi alınacak gibi havada kalan hamasi cümlelerle salgını bu alış veriş yerlerinde önleyebileceğinizi sanıyorsanız boşuna sevinmeyin. Çünkü o dediğiniz tedbirleri kısıtlama günlerinde bile zor kontrol altına alınırken bu tedbirler alınır gibi sözler hiç inandırıcı değil.

Çünkü ve ne yazık ki vatandaşlarımıza polis zoru ile yapılan denetimler bile çok işe yaradığı söylenemez.  Durum böyle iken özellikle AVM'lerin açılması intihardır. Kontrol edemezsiniz. Her vatandaşın başına bir güvenlik görevlisi bile dikseniz yine başarılı olunmaz...

Sebebi şu ; sokak kısıtlaması başladığından bu güne kadar yaptığımız haberler ve gözlemler göstermiştir ki vatandaş bu salgını kesinlikle ciddiye almıyor. Bunca vak'alara rağmen bunca ölümlere rağmen ( 3.641 vatandaşımız hayatını kaybetti )

11 Mayıs ta açılması gündeme gelen AVM'lere kimler gider ve neden gider bir düşünün bakalım. Sözüm ona bir çok ünlü! markaların bulunduğu bu yerler açılması ertelenirse kıyamet mi kopar.Bu marka giyen tercih edenler çok mu mağdur böyle bir durumda. O AVM'lere gidip alış veriş yapacak olan ve tuzu kuru kesim inanıyorum ki elbise ve ayakkabı dolaplarında iki sene yetecek eşyaları vardır.Fakir fukara nasıl sabrediyorsa onlarda biraz daha fedakarlık yapsınlar ve açılmasınlar.

AVM'ler açılırsa bu resmen bir intihardır. Kontrolu çok zor hatta imkansızdır. Ha bunun içinde ve bizim bilmediğimiz bir şey varsa ona bir şey diyemeyiz.Hep öyle deniyor ya sizin bilmediğiniz yerde iş var diye. Belki de öyledir bizim bilmediğimiz şeyler vardır...

Ama bildiğimiz bir şey var ki, bunca önleme tedbire rağmen binlerce vatandaşımız gözümüzün önünde hayatını kaybederken bile  ''Bana bir şey olmaz'' zihniyetinde insanlar oldukça biz ülke olarak bunu başaramayacağız...

Böyle bir önlenemez salgın ortamında AVM'lerin açılması bir intihar ve bile bile lades demektir.

Korona salgınından dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Bu savaşta en ön sırada mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunarım.

Bu yazı toplam 1479 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum