Sakin ÖNER

Sakin ÖNER

Eğitimci
Yazarın Tüm Yazıları >

CAMBAZA BAKARKEN BASKIN SEÇİME UĞRAMAYALIM

A+A-

Son günlerdeki gelişmeler, TBMM'ndeki Seçim Kanunu'nundaki değişiklik teklifi hakkında bazı ihtimalleri gündeme getiriyor.   Cumhur İttifakı partileri bu teklifi yapmakla diğer partilere şu mesajları vermeye çalışıyorlar: "Erken seçim yok, biz seçimi normal zamanında yapacağız"  "Seçim Kanunu'nundaki bu değişiklikleri seçimi kazanabilmek için yapıyoruz".

Seçim Kanunu'nundaki değişiklikleri, iktidarın erken seçim istemesinin önünü kesmek,  seçim hazırlıklarını yavaşlatmalarını sağlamak, kısacası muhalefeti rehavete sevk etmektir.

Çünkü son günlerde Cumhurbaşkanının toplumu yakından ilgilendiren konulardaki bazı söylemleri, erken değil, baskın seçimin torbadan her an çıkabileceğini gösteriyor.

1. İşçilerin asgari ücretlerine yeni zam yapılma isteklerine Çalışma Bakanı ve Türk-iş Başkanı hayır derken Cumhurbaşkanının "Ben işçimi enflasyona ezdirmem" demesi, Et ve Süt Kurumu'nun yüzde 42'lik et zammına karşı "Vatandaşima Ramazanda zamlı et yedirmem" demesi size manidar gelmiyor mu? Önümüzde Ramazan ayı ve ardından Ramazan Bayramının gelmesi de insanı düşündürüyor. Çünkü iktidarı Ramazanı çok iyi değerlendirir. Bu ay dini istismara en müsait aydır. Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilere verilen Bayram ikramiyesi de beklenmeyecek oranda artırılarak bir seçim havucuna dönüştürülebilir. Bu arada 3600 ek gösterge bekleyen memurlara da bu hak 2023 yılında uygulanmak üzere verilebilir. Bu arada bir de Rusya-Ukrayna Savaşı’nda bir barış sağlanırsa iktidar bu sonucun kendi eseri olduğu algısını çok güzel pazarlayabilir.

Muhalefet Seçim Kanunu değişikliğine bakarak 2023 yılında seçime hazırlanırken,  gelişmeler dediğimiz gibi olursa, Cumhur İttifakı Haziran ayı sonuna doğru Baskın Seçimi Pandoranın kutusundan çıkarabilir. Eğer bu olmazsa yeni mahsullerle sebze ve meyve fiyatlarının düşeceği, doğalgaz tüketiminin azalacağı yaz mevsimini de bekleyip  Eylül-Ekim 2022'de Erken Seçimi gündeme getirebilir.

O zaman bu Seçim Kanunu değişikliği de bir cambaza dönüşebilir. Yani muhalefet cambaza bakarken Cumhur İttifakı, atı alıp Üsküdar'ı geçmek için eski kurallarla baskın veya erken seçimi hayata geçirebilir. Benden söylemesi. Bu ihtimali gözden uzak tutmayalım.

Bu yazı toplam 690 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.