Ahmet Özcan

Ahmet Özcan

Akishaber / İmtiyaz sahibi
Yazarın Tüm Yazıları >

''Cin olmadan adam çarpmak''

A+A-

24 Haziran yapılan seçimlere Meral Akşener liderliğinde giren İYİ Parti ilk çıkışında çıtayı çok yükseğe koyduğu için alınan sonuç haliyle partide hayal kırıklığı yarattı. Beklenen sonuç haliyle olmadı. Ahbap çavuş ilişkisi siyasette geçerli değildir. Birilerinin bunu görmesi ve ben ben ben demekten vazgeçmesi lazım.  Siyasette ben, biz  yerini aldıysa sonuç başarısızlıktır.

DP FAZLA ABARTILDI…

8 Ay gibi kısa bir sürede seçimlere katılan partinin bu sonucunun en önemli sebebi ise aday sıralamasında yapılan bariz yanlışlıklar. İkinci yanlışlık ise ittifak yaptıkları DP Denizli il yönetiminin sahada hiç görünmemesi oldu. DP’nin Denizli’de hatırı sayılır bir tabanının olmamasına rağmen Parti’nin fazlaca abartılması da önemli sebeplerden birisidir.

EN ÖNEMLİ SEBEP…

İYİ Partinin milletvekilliği sıralamasında sürekli değişkenlik göstermesi kafaları iyece karıştırdı. Seçmene net mesajlar verilmedi. İl teşkilatı ile iki büyük ilçenin yöneticilerinin istemelerine rağmen uyumlu çalışamaması da göze çarpan sebeplerden birisi. Genel Merkeze giden vekil adayları sıralamasının  son anda değiştirilmesi de ‘’ Perşembenin gelişi çarşambadan belli ‘’ oldu. Teşkilat yöneticilerinin Ankara’ya gönderdikleri vekil aday listesi değişmiş olarak gelmesi bu günkü sonucu doğurdu. Giden listeyi kim neden değiştirdi hala sır gibi saklanıyor ama ulaştığımız bazı bilgilere göre Partinin genel başkanı yanıltılmış anlaşılan işler ahbap çavuş ilişkisine dönmüştür. Liyakatı,kişiliği, siyasi deneyimi ve seçmen tarafından mutlaka bir karşılığı olan adayların önü adeta kesildi.

SIRALAMA BAŞARISIZLIK GETİRDİ…

Partinin ahde vefa gösterdiği ve ilk sıraya getirdiği Yasin Öztürk’e hiç kimsenin itiraz etmemesi il ve bütün ilçelerden tam destek olması tam isabet olarak değerlendirildi. Sıralamada ( daha önce de yaptığımız bir analizde de aynı konuya vurgu yapmış gerçeğini yazmıştık. https://akishaber.com.tr/denizli-iyi-parti-de-vefa-ve-liyakat--75738.html ) yapılan büyük hata İYİ Partinin Denizli’de bir vekil eksik çıkarmasına sebep oldu. İYİ Parti Denizli’de yaklaşık 7 bin oyla 2.Vekili kaybetti. Siyaset bir takım işidir. Takımda başına buyruk hareket edilirse bu sonuç kaçınılmaz olur.

BİZ YERİNE BEN BEN BEN DERSENİZ…

Şişeye girmeden sirke olmaya çalışan ve cin olmadan insan çarpan deyimlerin sonucunda ‘’ Biçtiğini beğenmiyorsan ne ektiğine bakacaksın ‘’ deyimi Denizli’de sanki İYİ Parti için söylenmiş. 24 Haziran seçimleri geçti sonuç ortada. Her şeye rağmen yeni bir parti,yeni kadrolar, yeni il ve ilçe teşkilatları olmasına rağmen analizimizin başında da yazdığımız gibi bir sonraki seçimlerde yani on ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde aklını başına alıp şimdiden çalışmaya başlarlarsa ve en önemlisi de vatandaşta karşılığı olan adaylar belirlenir ve aday gösterilirse İYİ Parti ciddi bir başarı yakalayabilir. Her şeye rağmen İYİ Parti Denizli’de başarılı olmuştur. Destek anlamında  Türkiye genelinde altıncı sıraya gelmiş 76 ili geride bırakmış ve 112.500 oy alarak yüzde 16.5 gibi bir sonuç  alarak TBMM’e Yasin Öztürk’ü göndermiştir.
 
Bu yazı toplam 9309 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.