Ahmet Özcan

Ahmet Özcan

Akishaber / İmtiyaz sahibi
Yazarın Tüm Yazıları >

Çivril'de seçimi kim kazanır ?

A+A-

www.akishaber.com.tr siz değerli okuyucularımız için Denizli'nin ilçelerinde nabız yoklamaya devam ediyoruz.

31 Mart yerel seçimlerine hazırlanan siyasi partileri belediye meclis üyesi adaylarına son rötuşları atarken son düzlüğe  girildi sayılır.Siz değerli okuyucularımız için Denizli'nin 3.Büyük ilçesi olan Çivril'de nabız yokladık...

İŞTE O GÖZLEMLERİMİZ...

Çivril seçimlerini analiz etmeden önce bir önceki 2 yerel yerel seçim sonuçları ve adayları hakkında kısa bir bilgi verelim.

AK Parti adına seçime giren Dr. Gürcan Güven : 16.618 oy ile yüzde 42.66 ( 2009 seçimlerinde yüzde 36.48 )

CHP adına seçime katılan İbrahim Hakkı Aslan 13.712 oy ile yüzde 35.20 ( 2009 yerel seçimlerinde yüzde 52.70 )

MHP adına yarışa katılan Bayram Gümüş : 7.537 oy ile yüzde 19.35 ( 2009 yerel seçimlerinde MHP'nin oy oranı ise yüzde 9.13 )

Yukarıdaki seçim sonuçlarına göre AK Parti adayı Dr. Gürcan Güven'in en yakın rakibi olan CHP adayı İbrahim Hakkı Aslan'a önemli bir fark atarak belediye başkanı seçildiği Çivril 2014 seçimlerinde MHP adına yarışa katılan Bayram Gümüş'ün de yüzde 10'luk bir artışla partisinin oylarını arttırdığı görülüyor.

ŞİMDİ GELELİM 2019 SEÇİMLERİNE...

31 Mart yerel seçimlerinde ittifaklar ( aslında bu koalisyon demektir ) kuruldu. Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ile MHP ve Millet İttifakını oluşturan CHP ile İYİ Parti. 31 Mart seçimlerinin en sürpriz adayı ise MHP adına adaylığı açıklanan ve daha sonra kurulan Cumhur İttifakı çerçevesinde adaylığı geri çekilen eski MHP ilçe başkanı Ergun Çiftçi.

Cumhur İttifakının adayı Av.Niyazi Vural, Millet İttifakı adayı Eczacı Ömer Köseoğlu, Vatan Partisi adayı Nevzat Erim, Saadet Partisi adayı Murat Sarı ve Bağımsız aday Ergun Çiftçi.

AK PARTİ ADAYINI NEDEN DEĞİŞTİRDİ ?

Adaylarla ilgili bilgiler verdikten sonra asıl mesele Çivril'de seçimi kim ve neden kazanacak sorusunun cevabına. Çivril'de AK Parti'nin adayının mevcut belediye başkanı Gürcan Güven'in tekrar gösterileceği kesin gözü ile bakılırken Denizli'de aday gösterilmeyen 5 belediye başkanından birisi olan Gürcan Güven'in de olması Çivril'de şok etkisi yarattı.

AK Parti adayını neden değiştirdi sorusunun cevabı hala verilemedi. Çünkü 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin oylarını yüzde 36'dan yüzde 42'ye çıkaran en yakın rakibine 3 bin oy fark atan belediye başkanının gösterilmemesi Çivril'de hala bir muamma gibi duruyorsa da AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında işlerin adamın adamı olması gerektiğini de açığa çıkarmıştır. AK Parti'de adamın adamı olma sözünü yaptığımız araştırmada AK Partililerin bile dillendirdiklerine şahit olduk. Çivril'de yaptığımız kamuoyu araştırmasında AK Parti'de Çivril adayı belirlenirken liyakatına, yaptıklarına ve başarısına göre değil,işi bilek güreşine döndürmüş olmaları AK Parti'yi Çivril'deki seçimlerde büyük riske soktukları açıkça gözleniyor. AK Parti'nin Çivril'de büyük bir yara alacağını dile getiren vatandaşlar tepki oylarının Millet İttifakı adayına evrilebileceğini ve CHP adayı Ömer Köseoğlu'nun bu seçimi farklı kazanacağı dillendiriliyor. MHP seçmenine en yakın aday olan Gürcan Güven'in aday yapılmaması ile ortaya çıkan tabloda MHP'nin daha önce aday gösterip geri çektiği ve bağımsız aday olan eski MHP İlçe başkanının da MHP oylarının çoğunu alıp Cumhur İttifakını etkileyeceği söyleniyor.

MİLLET İTTİFAKININ EN İYİ OLDUĞU İLÇE...

31 Mart'ta yapılacak seçimler ittifaklar seçimi olacak. CHP ile İYİ Parti arasında kurulan seçim ittifakı Denizli'nin ilçeleri arasında en uyumlu bir şekilde kurulduğunu da ifade etmek lazım.İttifaklar başlar başlamaz iki parti arasında yapılan görüşmeler kısa zamanda sonuçlanmış ve belediye meclis üye adayları belirlenirken karşılıklı anlayışıyla yazılması da sahaya olumlu yansımışa benziyor.

Çivril'de yaptığımız kamuoyu araştırmasında Cumhur İttifakı adayı Av.Niyazi Vural ile Millet İttifakı adayı eczacı Ömer Köseoğlu arasında geçecek olan yarışta, Çivrilliler Millet İttifakı adayının bu seçimi farklı kazanacağını dile getirdiler.

BELEDİYE PERSONELİ HUZURSUZ...

 Ayrıca belediye personeli olan bir çok memurun huzursuz olduğu ve Niyazi Vural'ın daha seçilmeden talimatlar yağdırdığı da vatandaşlar arasında konuşuluyor. Cumhur İttifakı adayı Niyazi Vural'ın Halen görevde olan Dr. Gürcan Güven'in hiç bir dediğini yapmayacaksınız dediğini de  ifade eden vatandaşlar şikayetlerini dile getirdiler.

Siz değerli okuyucularımız için Çivril'de objektif olarak yaptığımız kamuoyu araştırmasını takdirlerinize sunuyoruz. Başka bir ilçenin analizinde görüşmek dileği ile...

 

Bu yazı toplam 2026 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.