Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Davutoğlu Dağa Fare Doğurtacak!

A+A-

AKP Grup toplantısında Kamuda asıl işlerde çalışanların yanı sıra yardımcı işlerde çalışan taşeron işçilerin de kadroya alınacağını müjde olarak açıklayan Davutoğlu, “Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak.", "Önümüzdeki günlerde Meclis’e sunacağımız yasa tasarısı ile kamuda asıl işlerde ya da yardımcı işlerde çalışıp, emeklilik hakkını elde etmemiş çalışanlarımızı da kamuya alacağız. Söz konusu çalışanlarımız aldıkları ücretlerle birlikte çalıştıkları yerde kalmaya devam edecekler.” demişti...

Davutoğlu'nun kendisinden beklenmeyecek bir incelikle konuşmasına soktuğu, ilk bakışta dikkat çekmeyen bir cümle taşeronların heyecanların, umutların sönmesine sebep olacak gibi! O cümle; "Söz konusu çalışanlarımız aldıkları ücretlerle birlikte çalıştıkları yerde kalmaya devam edecekler.” cümlesiydi! Bu durumda taşeron işçiler, taşeron şirket aradan çıkartılarak, eskiden aldıkları ücretle, eski iş yerlerinde çalışmaya devlet adına devam edecekler! İşçilerin lehine değişen hiçbir durum yok yani! Devlet kadrosuna geçirilmiyorlar, maaşları devlet memuru veya işçisi düzeyine bir gelişme göstermiyor! Aynı kalıyor!

Bu durum, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yaptığı açıklamayla da kesinlik kazandı. Ağbal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün açıklamadığı kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili konuştu. Ağbal, taşeron işçilerin yeni bir statü ile kadroya alınacaklarını söyledi ve bunun "özel sözleşmeli personel" statüsü olacağını belirtti.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Ağbal, “Bu kişiler özel sözleşmeli personel olacak. 3 yıl da bir sözleşme yenilecek. 3 yıllık arayla bu statüler yenilenecek. Kadroya alındıktan sonra üç yıl sonra sözleşmeler yenilecek. Kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, işçi statüsü var. Yani bu yeni bir statü. Bu kişileri memur kadrosundan almıyoruz. Bu kişileri özel sözleşmeli personel olarak kadroya alacağız. Ama kamuda çalışan, kamu bünyesinde çalışan, yeni statüde çalışacaklar” dedi.
Kamuda çalışan işçiler ne devlet memuru oluyorlar, ne de devlette çalışan kadrolu işçi!

Davutoğlu, Kamuda çalışan taşeron işçilere durduk yere hüsran yaşamak istemiş, dağa fare doğurtmayı başarmaya çalışıyor! Tasarı meclis gündemine alınınca muhalefetin baskısıyla belki bir takım iyileştirmeler söz konusu olabilir ama amaçlanan, çok şey veriyormuş gibi hava yaratılarak, hiçbir şey vermemekmiş! Zaten Mali Bakanı da bu gerçeği; taşeron olarak çalışanların kadroya alınmasının kamuya bir maliyet getirmeyeceğini de ifade ederek teyit etmiş bulunuyor...

Görünen o ki; dağ fare doğuracak! Ebeliğini de Davutoğlu yapacak!

 

Bu yazı toplam 3148 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.