Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

'Dünyanın Üzerinden TIR Geçti Bize Motosiklet Çarptı'!

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a göre; "Salgın süreci bittiğinde ve geriye dönüp bakılınca ‘dünyanın üzerinden TIR geçmiş’ ve ‘Türkiye’ye ise motosiklet veya bir parçası çarpmış’ gibi bir durum görülüyor."

Yani, 'salgın sürecinin yan etkileri Türkiye'ye zarar vermedi', demek istiyor! Neredeyse, 'teğet geçti!', diyecek de diyemiyor.

Çünkü;

Bu süreçte sendikalar, "geniş tanımlı işsiz sayısı 8 milyona dayandı.", diyor.

İşsizlik;

Eve ekmek götürememek demektir!

Temel ihtiyaçların karşılanamaması demektir!

Açlık demektir.

Aile içi huzurun kalmaması demektir!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken; "Bu süreçte esnafı da corona çarptı. Küçük esnaf sıkıntıda.", "işyerini kapattığı için de hiçbir geliri olmayan esnafımız var ve sayıları oldukça fazla. Hem ev hem işyerlerinin kirası, elektrik, su, doğalgaz gibi borçları, her geçen gün de katlanarak artıyor.", diye feryat ediyor.

Bakan çıkmış; "Bu manada belki ‘İstikrar Kalkanı’ndan sonra normalleşmeyle birlikte ‘İstihdam Kalkanı’ diyebileceğimiz bir paketle inşallah bir hazırlık içerisinde.", cümlelerini kurabiliyor, tabir caizse, malihulya halinde olduğu anlaşılıyor...

Hazret, pandemi sürecinde, işçilerine, işsiz kalanlarına, işverenlerine trilyon dolar, avro dağıtan ekonomiye sahip devletlerden umutsuz! Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; "1. fazda 2,1 milyon, 2. fazda 2,3 milyon haneye ulaşarak 1.000 TL yardımda bulunduk.", açıklamasını yapıyor. Abartılı rakamların bu 4.400 000, kişiye verilen biner lira dışındakilerin tümü, erteleme ve kredi!  Berat Albayrak diyor ki; "Ben dünya için ne kadar karamsarsam Türkiye için de o kadar ümitvarım.”, bu nasıl bir kafadır! Bu nasıl bir mantıktır!

Bakan Bey ümitvarmış!

O halde endişeye gerek yok!

Telaşlanmamak lazım, Bakan dünya ekonomisi için karamsar ama 'İnşallah' Türk ekonomisini düze çıkartacaktır...

'Hamdolsun' ki, ekonomimizin başında Berat Albayrak var! Halleder!

Bu yazı toplam 6178 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.