Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

İyi Parti’nin Brütüsleri!

A+A-

Kuruluşun teşebbüsünden itibaren, İyi Parti’nin yoluna konulmadık engel, tuzaklanmadık mayın, kurulmadık pusu kalmadı!

Meral Akşener, şu seçim ortamına girildiği zamanda daha belirginleşiyor ki, Genel Başkanlar ve Liderler içinde siyasetin hem teorisini hem de pratiğini en iyi bilen ve yapan liderdir… Seçime sokulmayacağını anlayınca zıt kulvarlarda olmalarına rağmen, Türkiye’nin en eski ve köklü partisini, İyi Parti’nin seçime girebilmesi için seferber olmaya razı etti. Böylesine bir hareket siyasi tarihimizde ilktir. Seçimlere girdi. Siyasette 40 yılını doldurmuş partiyle neredeyse eşit oy almayı başardı. Mecliste ‘ötekilere’ meclisi dar ediyorlar… Kurulan “Cumhur İttifakı”nı hergün çatırdatıyorlar!

İyi parti kurulurken elbette içine çaşıtlar sokuldu. Akşener’in yanına Brütüsler yerleştirildi. Anketler Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’nın gerisinde kalacağını işaret etmekte. CHP’nin yaptırdığı son ankette Millet İttifakı %40’ın üzerinde gözüküyor! Herhangi bir ittifaka girmeyip, seçime kendi başlarına giren HDP, SP, BTP, DP, DSP ve bağımsız adayların muhtemel oylarının toplamı herhalde %10’un üzerinde olacağına göre, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP oylarının toplamı %40’ın altında tahmin edilmekte.

Cumhur İttifakı’nın mahalli seçimlerde başarısız olması, Türkiye’de siyaseti yeniden şekillendirecektir, başkanlık sistemi tartışmaya açılacaktır! Bu durum yeni sistemin ortak mimarları AKP ve MHP’yi tedirgin etmektedir… Seçimi kazanmaya mecbur ve mahkûmlar! Aksi halde önce muhalefete düşmek, sonra zaman zaman yasaları hiçe sayarak pervasızca yapılan icraların hesabını vermek! Zor olacaktır… Bu duruma düşmemek için her yolu deniyorlar!

Burhanettin Kocamaz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı. Tarsus Belediye Başkanlığına seçildiği zamandan bu yana tanırım. Mersin Büyükşehir Başkanlığı koltuğuna oturduğu gün belediyenin kapısına; “Bu kapıdan rüşvet giremez!” yazdırmıştı. Sokmadı da… Çok seviliyor. Adil, dürüst, Mersinliyle bütünleşmiş bir Reis! Bu seçimde İyi Parti’nin reis adayıydı! Kazanmasına %99 gözüyle bakılıyordu! İyi Parti Mersin İl Başkanı da çaşıtmış! Burhanettin Kocamaz’ın Seçim Kuruluna verilmesi gereken evraklarını zamanında vermeyerek, Brütüslük yaptı, Kocamaz’ı ve İyi Parti’yi sırtından bıçakladı! Derhal görevinden alındı ama yapacağı kahpeliği yapmıştı!

Ben İyi Parti liderinin bu duruma bir çözüm bulacağından ümitliydim. Buldu da! Kocamaz’ı DP adayı olarak seçime sokuyor… Kocamaz DP reisi olarak seçilir, sonra İyi parti’ye geçer! İyi Parti’ye engel çıkartma, yoluna pusu kurma, mayın döşemekle mükellef sabotajcıların mayınları bu defa da ellerinde patlamış oldu!

Amma ve lâkin, İyi Parti’nin İl Başkanı yaptığı şerefsizlikten ötürü görevden alınırken, o  il başkanını oraya getiren teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın neden yerinde oturmaya devam ediyor! Asıl Sorumlu Koray Aydın’dır, illa ki bu Akşener’i ve partiyi sırtından bıçaklayan Brütüs Koray Aydın da, ya istifa et(tiril)meli, ya da azledilip, ihraç edilmelidir.

İyi Parti kendi içindeki Brütüsleri temizlemeden, dışarıdaki engelleyicilerle, mayın döşeyicilerle yapacağı mücadeleden başarılı çıkamaz… Acıtacak ama temizlik şart!

21.02.2019

Dursun Berkok

Bu yazı toplam 3091 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.