Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Parti İçi Demokrasi Var mıdır?

A+A-

Hemen evet vardır demek ne kadar da güzel olurdu! Ama yok! Sözde var, uygulamada yok!

MHP gündemde olduğu için herkes öncelikle kongreye gidilememesinin sebebinin parti içi demokrasi olmamasından kaynaklandığı yorumları yapılıyor! MHP bir ideoloji partisidir, partinin iç işleri demokrasi kurallarına göre değil, ideolojinin yazılmamış kurallarına göre düzenlenir...

AKP, parti içi demokrasinin hiç olmadığı bir partidir! İç işlerinin, parti dışından, Cumhurbaşkanlığı sarayından organize edildiğine tüm Türkiye şahit oldu! Aynı zamanda Başbakan da olan Genel Başkan Davutoğlu, saraya çağrılıp, azledilmişti! Bu hafta sonu yapılacak AKP olağanüstü kongresi o azlin sonucunu 'demokrasiye uygunmuş!', görüntüsü verilmek için düzenleniyor! Seçilecek yeni genel başkan ve başbakan da, antidemokratik bir şekilde, doğruluğunun incelenmesi mümkün olmayan teamül yoklaması şekliyle belirlenecek!

CHP'de demokrasinin varlığı, biraz da övünülerek, yaptıkları kongrelerin çokluğuyla izah edilmeye çalışılır! Ancak bir önceki Genel Başkan Baykal bir kaset skandalıyla görevinden uzaklaştırılmıştı! Şimdi ki Genel Başkan Kılıçdaroğlu da o kaset olayını kullanarak, bir gün önce, ‘genel başkanlığa aday olmayacağım!’, dedikten sonra, ertesi gün aday olup genel başkan seçilmişti!

HDP/PKK bir terör örgütünün uzantısı oldukları için parti içi demokrasi hiç yoktur! HDP/PKK Kandil'deki teröristler tarafından, bazen de; İmralı'daki Bebek Katili Teröristbaşı Apo tarafından yönetilmektedir!

Sadece MHP'de parti içi demokrasi yokmuş, öteki siyasi partiler demokrasi denizinde yüzüyorlarmış algısını oluşturmak, ucuz doğu kafasının, aciz ve acemi haber üretiminden başka bir şey değildir! İnanmayın!

Yok birbirlerinden farkları!

Bu yazı toplam 4308 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.