Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Sabah Gazetesi Merkezde Mi?

A+A-

“Erdoğan'ın baş destekçisi Sabah gazetesinin 19 Mayıs Milli Bayram günü Vahdettin ve Damat Ferit'i yücelten haberini nasıl değerlendirmek gerekiyor?

 

***

O tartışmalı politik tavrı Hıncal Uluç'tan Mehmet Barlas'a, Yavuz Donat'tan Engin Ardıç'a gazetenin çok köşe yazarına kabul ettiremezsiniz!

 

***

İktidar ortağı Bahçeli'yi kızdıracaklarını bile bile bu zorlama gayretlerini nasıl yorumlamak gerekiyor?

 

***

Sabah, sağcısıyla-solcusuyla merkezin gazetesidir.”

 

Yukarıdaki alıntılar, Soner Yalçın’ın 21 Mayıs 2020 tarihli Sözcü Gazetesi’ndekiHedef, Bahçeli” başlıklı köşe yazısından satırbaşları olarak alındı.

 

Soner Yalçın çok okunanlardan bir köşe yazarı. Bu yazı ile özellikle de Sabah gazetesinin yerini belirlerken, köşe yazarları; Hıncal Uluç, Mehmet Barlas, Yavuz Donat, Engin Ardıç, gazetelerinin, ‘Vahdettin ve Damat Ferit’i yüceltmesine’ razı olmazlar diyor!Soner Yalçın farkında değil anlaşılan, Sabah Gazetesi içindekilerle birlikte satıldığından bu yana, fikriyatını da değiştirdi. Gazeteyle birlikte giden yazarlar da gazetenin önceki yayın politikasına 180 derece (taban tabana) zıt yayın politikalarını da kabullenmişlerdi… Hatta satıştan önceki fikirlerinin tersine, kendilerini inkâr edercesine, yeni yayın politikalarını savunan yazılar döşendiler!

 

Sabah’ın 19 Mayıs haberleri yayınlanalı 2 gün oldu. Dün 19 Mayısı Hıncal Uluç kendince yazmış, yazısının başlığı “Atatürk’ü anmama günü” gazetede Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na gereken önem verilmemesinden yakınıyordu! Ancak, Vahdettin ve Damat Ferit’in yüceltilmesine karşı tek kelime yoktu! Bugün de köşe yazısının başlığı; “Yuvayı dişi kuş yapar” derler de”Ordan/burdan kendi özel hayatından enstantaneler! Karşı çıkamıyor! Hazmetmiş!

 

Mehmet Barlas ise 20 Mayıs köşe yazısında, “Mayıs ayında Cumhuriyet tarihine yön veren gelişmeler yaşandı”, başlığını kullanmış! Yazı içinde, “Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” yalnızca 6.5 satırla yer vermiş. Bugün yazdığı yazı ise Suriye Libya, BeşarEsedbaşlıkları işlenmiş!

 

Engin Ardıç 20 Mayıs 2020, Çarşamba tarihli Sabah’ta köşe yazısına, “Ne ekersen onu biçersin” başlığını atmış! Hedefinde Kemalistler varmış gibi yazmış ama Asıl hedef Atatürk olmuş! Ardıç (güya) Kemalistlere sesleniyor ama;“Amacınız onu "putlaştırmaktı" tabii...

Öyle insanüstü, öyle doğaüstü bir varlıktı ki, biz sıradan faniler gibi kardeşi mardeşi olamazdı.

(Peki Makbule Hanım'ı ne yapacaktınız?)

Yıllarca ve yıllarca, Selanik'te çekilmiş alakasız bir asker resmini bize "Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey" diye yutturdunuz... “, Atatürk’e negatif olarak yapılan suçlamaların tümü yazıda yer almış!

21 Mayıs 2020, Perşembe günü yazdığı “İlgi ve alaka” başlıklı yazısında Hedefine Kemal Kılıçdaroğlu’nu koymuş, ona verip veriştirirken Soner Yalçın’ı tekzip edercesine Atatürk’e doğrudan dil uzatamadığından O’nun silah arkadaşlarını suçluyor, Vahdettin’e destek çıkıyordu! Ardıç; “Mondros Mütarekesi'ni İttihatçılar, yani "sizinkiler" imzaladılar. Rauf Bey, vb.

O gemiler ancak öyle gelebildi.

Vahdettin'in bunda bir "dahli" yoktur.

Kemal Bey, sen cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmayı bırak da, partinin genel başkanlık makamını önce tarih bilgisiyle taçlandır. Ara sıra İnce Memed'den başka kitaplar da oku.

"Pis padişaha çamur atmak uğruna" da gerçekleri çarpıtma.”, diyor!

 

Yani o çok okunan Soner Yalçın’ın görüşleri hastalıklı! Teşhisleri tutarsız! Liberal basının Sabah’ta kalan artıklarını halen Atatürk’e söz söyletmez köşe yazarları olarak sunuyor! O yazarları, Sabah’ın Vahdettin’i ve Damat Ferit’i yüceltmesine karşı çıkacak köşe yazarları olarak lanse etmeye çalışıyor…Ancak dediklerinin tam tersi yazılar üretiliyor ‘o köşeler’den! Üstüne üstlük, Havuz Medyası’nın amiral gemisi Sabah’a koordinat ayarlarken, “Sabah, sağcısıyla-solcusuyla merkezin gazetesidir.”, demez mi! Yahu Soner Yalçın, Sabah ne zaman merkezin gazetesi oldu ki? Satıştan önce liberallerin gazetesiydi, satış sonra da Havuz Medyasının ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan merkezli’ gazetesi oldu!

 

Sabah’ta, Vahdettin’in ve Damat Ferit’in yüceltilmesi, Bahçeli’yi kızdırırmış da, AKP/MHP koalisyonu bozulurmuş da! Soner Yalçın’ın fantezi denemelerinden öteye gitmez. Çünkü AKP ne isterse, ne zaman isterse onu yapar! MHP’nin ne düşündüğü de umurunda değildir…

 

Peki Soner Yalçın, Sabah’ı niye merkez gazetesi olarak lanse ediyor, yukarıda adı geçen bazı yazarlar,Sabah’ın, Vahdettin’i ve Damat Ferit’in yüceltmesini, kabullenmezler diyor? Herhalde korkudan! Olur da bir gün kendisinin de başı derde girerse, kendisini savunacak Havuz Medyası köşe yazarlarına selam sallıyor olabilir. Sabah’ı da, ileride kendisini savunanlara engel olmaması için merkeze konumlandırıyordur!

 

Soner Yalçın işte böyle bir (yağcı) araştırmacı yazardır! Bundan böyle okusam da olur, okunmasam da! Değil mi ki, Havuz Medyasının limanına demir atma derdine düşmüştür! Yancı aramaktadır! Hayırlı olsun!

Bu yazı toplam 2378 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum