Özcan PEHLİVANOĞLU

Özcan PEHLİVANOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları >

Toplumsal Seferberlik!

A+A-
Eğer mücadele artık “halkın mücadelesi” haline gelmiş ise o zaman kitlesel bir seferberlik ve geniş kapsamlı bir toplumsal destek arayışına girmek gerekir.
Bu Türkiye’nin ağır sorunlarından çıkışı için başarılı olmanın olmazsa olmaz bir koşuludur.
Şimdiki gibi mücadele zamanlarında, toplumu sürekli ve kapsamlı bir seferberliğe hazırlamak başarının ilk koşuludur.
Artık herkes biliyor ki; Türkiye, tarihinin en zorlu psikolojik savaşı ile karşı karşıyadır. Bu savaşın demokratik kurallar çerçevesinde meydan muharebesi, 07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacaktır.
Türklük ve Cumhuriyet düşmanları, bu mücadelede en küçük argümanı bile aleyhimize kullanmaktadır.
Öyle ise, Türk Milleti de bir toplumsal seferberlik ilan ederek bunun karşılığını vermelidir.
Bu seferberlik iki kaynaktan beslenmelidir. Birincisi “halk tabanında kendiliğinden gelişen coşku”, ikincisi ise“örgütlenerek harekete geçirilmiş coşku”olmalıdır. Bu coşku ile beslenecek olan seferberlik hali, Türk Milletine ilk önce 7 Haziran 2015’te daha sonra da diğer aşamalarda zaferler kazandıracaktır.
Türk Milleti bu seferberlik için, ağız ve söylem birliği etmelidir. Mitinglerde ve yürüyüşlerde coşku ile beraber olunmalıdır.
Bu seferberliğin tahakkuku için her türlü iletişim, medya aracı, görsel ve yazılı materyal ustaca kullanılmalıdır.
Gün o gündür!
Gazeteci Arslan Bulut’un 2 Şubat 2015 tarihli köşe yazısında belirttiğine göre “... İngiliz Ordusu, sosyal medyayı kullanarak psikolojik operasyonlar yapacak tugay seviyesinde yeni bir birim kuruyor... Tugay, resmen Nisan ayında faaliyete başlayacak. Tugayda görevli tüm askerler Twitter ve facebook gibi sosyal medya araçlarını kullanıp savaş zamanı psikolojik operasyonlar yapmakta uzman olacak... İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter yeni tugayları ile “daha akıllı” operasyonlar düzenlemek istediklerini  söyledi” İngiltere bakın neler yapıyor?
Her halde buradan yola çıkarsak, Türkiye’de bir değil belki de 10’na yakın bu şekildeki tugay, Türk Milletine karşı operasyonlar yürütüyor.
Yoksa Türk Milleti; onca yolsuzluğa, rüşvete, hırsızlığa, teröre, bölünme tehlikesine, aşırı borçlanmaya, işsizliğe, yoksulluğa ve dinin kullanılmasına karşı bu kadar sessiz kalırmıydı?
Son moda da Yeni Anayasa, Osmanlı ve başkanlık aldatmacaları!
Türkiye’nin gidişi gidiş değildir. Bunu aklı başında herkes seslendirmektedir. Hal bu hal iken, gelin bunu bir savaşa dönüştürmeden “demokrasi mücadelesi” ile çözelim.
Bunun için bir seferberliğe ihtiyaç vardır. Türk Milleti  7 Haziran 2015 gününü “Sıkıntılardan kurtuluş ve bir nefeslenme günü” ilan etmelidir. Hem de Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı, içinde psikolojik unsurlarında kullanıldığı bir savaş var iken!
Bu sebeple 7’den 77’e bütün Türk Milletini demokrasi savaşını kazanmak için “toplumsal seferberlik”e çağırıyor ve sizde düşüncelerime katılıyorsanız, bunu en iyi şekilde yapmak için sizleri de görev üstlenmeye davet ediyorum!..
 
Özcan PEHLİVANOĞLU
Bu yazı toplam 2021 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.