Manisa Depremi Tüm Ege'yi Salladı

Manisa Depremi Tüm Ege'yi Salladı

Tüm Egede hissedilen büyük bir deprem meydana geldi.

A+A-

Tüm Egede hissedilen büyük bir deprem meydana geldi.

Depremin saat 10.21'de meydana geldiği öğrenildi.

Kandilli Rahathanesi verilerine göre depremin merkez üssü Akhisar ve büyüklüğü 5.5 

Ege Bölgesi sallandı... Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde saat 10.21’de 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Aydın ve Muğla'da da hissedildi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 5.6 olarak verdi.

Bugünkü YENİÇAĞ »

ANASAYFA

YAZARLAR

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

GÜNCEL

SPOR

FOTO GALERİ

VİDEO

KİTAP

DİĞER »

E GAZETE

BİLİM

OTOMOTİV

MEDYA POLEMİK

KÜLTÜR SANAT

ZAMAN TÜNELİ

SİNEMA

ZAP DEDİK

TEKNOLOJİ

KONUK KALEM

ASTROLOJİ

BASIN İLAN

REKLAM

SAĞLIK

Manisa'da yüzeye çok yakın deprem İstanbul bile sallandı

Ana Sayfa» Güncel

26.06.2020 10:53

AFAD'ın geçtiği son dakika bilgilerine göre, saat 10.21'de merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. İlk kez bu büyüklükte olup yüzeyin 4 kilometre altında gerçekleşen deprem Maramara Bölgesinden bile hissedildi. Bölgede, iki artçı deprem daha meydana geldi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne  (EMSC) göre ise sarsıntının merkez üssü, Manisa'nın Gölmarmara ilçesine dokuz kilometre mesafede. Manisa şehir merkezine 36 kilometre, İzmir şehir merkezine ise 68 kilometre.

Bölgede çok sayıda artçı deprem daha meydana geliyor. Saruhanlı ilçesinde 3.6 ve 3.0 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Manisa'nın çevre illerinde hissedilen deprem, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde de birçok ilde hissedildi. Marmara Bölgesi'nde hissedilen deprem

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ''İlk tespitlere göre yıkım gözükmüyor'' dedi. Ancak ulaşamadıkları yerlerinde olduğunu belirtti. 

SÜLEYMAN SOYLU: ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR HASAR İHBARI GELMEDİ

İçişleri Bakanı Soylu, "Manisa Saruhanlı'daki depremde şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir, kırsal tarama devam etmektedir" dedi. 

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.