Marketlerde Paralı Poşet Dönemi

Marketlerde Paralı Poşet Dönemi

Plastik alışveriş poşetlerinin en düşük 25 kuruştan satılmasını öngören kanun teklifinin, Meclis Genel Kurulunda görüşüldüğü ifade edildi.

A+A-

Kullanımı gittikçe artan plastik poşetler, hafif olmaları sebebi ile etrafa hızlıca yayılıp çevre kirliliğini hızlandırıyor. Plastik poşet kullanımının azaltılması ile alakalı çalışmalar Bakanlık tarafından 1 Ocak'ta yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nde ele alındı. Görsel ve çevresel kirliliğe engel olunması ve gereksiz plastik poşet kullanımını azaltmak amaçları ile bakanlığın çalışmaları uzun bir süredir devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılmış olan düzenlemeye göre 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik poşetler ücretle satılacak. Sektöre uyum süreci için ise bakanlığın vermiş olduğu süre 1 sene.

Bedava Poşete Ceza

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oylanmasının ardından teklifin bölümleri görüşülecek. Bahsi geçen teklife göre plastik alışveriş poşetleri en az 25 kuruştan satılacak ve poşetleri ücretsiz veren kurumlaraysa kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 TL ceza kesilecek.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.