Mehmet Hoca'dan Ürküten Açıklamalar

Mehmet Hoca'dan Ürküten Açıklamalar

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, korona virüs yasaklarının geri gelebileceğini ifade etti.

A+A-

Ceylan yaptığı açıklamada vaka sayısındaki artışın 11 Mayıs’tan bugüne binin altına inmediğini, bu durumlarda müdahalelerin olması gerektiğini ve bu sayısının artış göstermesi halinde sokağa çıkma yasağı dahil tüm yasakların yeniden gündeme gelebileceğini dile getirdi.

En Çok Evde Bulaşıyor

Prof. Dr. Ceyhan, son zamanlarda artan ağır hasta sayının dikkat çekici olduğunu belirtti ve “65 yaş üstü kronik hastalıklı olan kişileri koruyamıyoruz, en çok evde bulaşıyorlar. Evde yaşayan genç ve çocukları virüsü alıp, bulaştırıyorlar. İkincisi ise dışarı çıktıklarında bulaşıyor. Mutlaka güvenli ortamlar oluşturulmalı" dedi.

Ek Tedbir Gerekli

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, virüsün yayılışında toplu taşıma, cenaze, nişan, asker uğurlama törenleri, şehirlerarası seyahat ve belirtisi olmayan virüslü kişilerin etkisinin çok olduğu belirterek bu konuşarda ek tedbirlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.