"Memur ve Emeklenin Almadığı Zamlar Bile Eridi"

"Memur ve Emeklenin Almadığı Zamlar Bile Eridi"

Şehit Gazi sen Sağlık genel Başkanı Ahmet Adıyaman yüksek enflasyon ve maaşların erimesi hakkında bir açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Adıyaman  ‘’ Yüksek  enflasyon karşısında memur maaşları günden güne erimektedir. Enflasyon  farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır. Yüksek vergi dilimi ise  %15’de sabitlenmelidir.’’ dedi. 

Basına verdiği demeçte Adıyaman şöyle  devem etti:

Ne yazık ki artık yüksek enflasyon hayatımızın bir parçası haline  gelmeye başladı. Bu şartlar altında aylık gerçekleşen enflasyon  rakamları yıllık olarak yapılması planlanan maaş artışlarından bile  fazla olabiliyor. Bu yılın tamamı için memur ve emekli maaşlarına  kümülatif olarak %15 zam yapılması kararlaştırıldı ama iki ayda  gerçekleşen enflasyon %16,4 oldu. Yani daha maaş zammına 4 ay varken  memur ve emekliler henüz almadığı zammın bile gerisine düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Şubat 2022 fiyatlarına göre  yapılan araştırmada dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi   12.671,58 lira olarak belirlendi.

Şubat ayı asgari geçim endeksi rakamlarına bakıldığında bir önceki  aya göre dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin %6,5 çalışan tek  kişinin açlık sınırının ise bir önceki aya göre %5,62 oranında ciddi  bir yükseliş yaşadığını görmekteyiz.

Bir ailenin aylık harcamaları yalnızca geçtiğimiz ay 773,5 lira  arttı. Bu ise kamu görevlilerimize yapılacak yıllık zam oranını bile  aşan bir enflasyonla karşıya kaldığımızın bir göstergesidir.

Bu durum mutlak surette telafi edilmelidir. Enflasyonun ciddi artış  yaşadığı bu dönemde mağduriyeti gidermek için yılın altıncı ayını  beklemeden her ay ortaya çıkan enflasyon farkının maaşlara yansıtılması  ve aylık olarak mahsuplaşılması yönündeki talebimizi bir kez daha ifade  ediyoruz.

Yılın ikinci ayında maaşlarımızdaki erime devam ederken, Şehit Gazi  Sen Sağlık Ailesi  olarak ek zam yapılmasını,  yüksek vergi dilimlerinin  bir an önce %15 de sabitlenmesini  ve aylık mahsuplaşmanın maaşlarda   yaşanan bu erimeye bir nebze olsun durduracağına inanıyorum.

Sağlık çalışanı artık söz verilmesini değil biran önce icraatla taleplerinin  hayata geçirilmesini istiyor. Acilen gerekli adımların  atılması çağrımızı bir kez daha  yineliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum