Meryem Tan'a Çok Önemli Davet

Meryem Tan'a Çok Önemli Davet

Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nün tekerlekli sandalye basketbol takımında spor hayatına devam eden Meryem Tan, Tekerlekli Sandalye Basketbol A Bayanlar Milli takımına çağrıldı.

A+A-

Genç sporcu takımın İstanbul ilindeki kampına katılımda bulundu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Meryem Tan’ın milli takıma seçilmesinden dolayı gururlandıklarını belirterek,  spor sayesinde Meryem’in hayatının değiştiğini görmenin sevindirici olduğunu, Meryem Tan’ın hem kulübü hem de Denizli’yi en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti.

 

Pamukkale Belediyesi, 2015 senesinde Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nü kurdu. İlk dal olarak tekerlekli sandalye basketbol takımı meydana getirdi. 3 sezondur Bölgesel A Ligi’nde bulunan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımında ter döken Meryem Tan, bir defa daha milli takıma çağrıldı.

 

Spor hayatına Pamukkale Belediyespor çatısı altında adım atan genç sporcu sezon içinde defalarca milli takımın U 25 Bayanlar Milli takımından davet almıştı. 19 yaşındaki Meryem Tan’ın hayatı basketbol ile değişti. Son olarak 7-11 Mayıs tarihleri arasında Yalova’da yapılan Tekerlekli Sandalye Basketbol Bayanlar U25 Milli Takım seçme kampına katılımda bulunan Meryem Tan, bu kamptan hemen sonra  14-23 Mayıs’ta gerçekleştirilecek A Bayanlar Milli Takım kampına da çağrıldı. İstanbul ilindeki kampta olacak 15 sporcudan biri olan Meryem Tan, göstermiş olduğu performans ile U 25 Milli takımının kaptanlığına da yükseldi. Başarılı sporcu 2017 senesinde İspanya’da yapılan 23.Avrupa Şampiyonası’na Tekerlekli Sandalye A Kadınlar Milli Takımı ile beraber gitmişti.  

 

“BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR EDERİM”

 

Başarılı sporcu amacının kulübünü ve Denizli’yi milli takımda başarı ile temsil etmek olduğunu ifade ederek, Pamukkale Belediyesi’nin basketbol takımı sayesinde önemli yerlere geldiğini, Basketbol milli takımlarında defalarca kamplara gittiğini, son olarak U 25 takımının kaptanlığına getirildiğini, şimdi de A milli takımın kampında yer alacağını, kendisine ve bir çok engelli arkadaşına spor yapma imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ettiğini ifade etti.

 

“MERYEM TAN ÖRNEK OLDU”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Denizli ilinde bir ilki gerçekleştirip kurmuş oldukları Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın meyvelerini topladıklarını dile getirdi. Meryem Tan’ın spora kulüplerinde adım attığını vurgulayan Başkan Gürlesin, Meryem Tan’ın takım kurulduğundan bu yana kendileri ile olduğunu, ilk zamanlarda çekingen olan Meryem’in, çok çalışıp basketbol sayesinde önemli yerlere geldiğini, daha evvel de defalarca milli takım kamplarına katılan Meryem Tan’ın gelişiminin diğer engelli gençlere örnek olduğunu, sporcuların milli takımda yer almasının kendilerini gururlandırdığını, kendilerinin engelliler ve gençlere ayrı önem verdiğini, 3 sezon evvel kurulan tekerlekli sandalye basketbol takımı ile pek çok engelli gencin hayatına dokunduklarını, bunlardan birinin de Meryem Tan olduğunu, bu sporcunun yaşadığı gelişim onu milli takıma kadar taşıdığını, Meryem Tan’a milli takımda başarılar dilediğini, kendilerinin Pamukkale Belediyesi olarak sporun ve sporcuların, engellilerin ve gençlerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.