Meşalelerini Alıp Şehitler İçin Yürüdüler

Meşalelerini Alıp Şehitler İçin Yürüdüler

Baklan Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği etkinliklerini meşale yürüyüşü ve belediye binasındaki anma töreniyle sürdürdü.

A+A-

Baklan Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü’nde akşam saatlerinde meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Düzenlenen yürüyüşe Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Baklan Kaymakamı İlker Eker, İlçe Jandarma Komutanı Geylani Şenyayla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kayayurt, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşünden ardından Belediye Düğün Salonu’nda anma programı gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Kınalı Hasan’ adlı piyes sergilenerek Çanakkale şiirleri okundu. Etkinlikler sırasında öğrencilerin seslendirdiği Çanakkale İçinde türküsüne tüm salon eşlik etti.

 

ÖĞRENCİLERE NUTUK VE SAFAHAT KİTABI HEDİYE EDİLDİ

 

Anma töreninin sonunda konuşma yapan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “18 Mart, şanlı ordumuzun İstanbul'a girme hülyaları kuran armadayı Çanakkale sularına gömdüğü, bu uğurda 250 bin şehit vererek vatan toprağını kanıyla suladığı gündür. Bugün Çanakkale Zaferimizin 100'üncü yıldönümüdür. Bizler de vatanımız uğruna korkusuzca mücadele eden ve şehit olan şanlı askerlerimizi anmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinlikte yer alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

 

Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenlere Safahat ve Nutuk kitaplarını hediye eden Başkan Gülsever programın ardından halkla ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.