Meteoroloji Tarih Vererek Uyardı!

Meteoroloji Tarih Vererek Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı sistemleri hakkında vatandaşları uyardı. Denizli’de ise buzlanmaya dikkat.

A+A-

Denizli'de hava sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor. 15-20 Ocak 2020 tarihleri arasında buzlanma ve don olayı uyarısı yapıldı.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları düşecek.

Meteorolojiden konu ile alakalı şu açıklama yapıldı.

"Ülkemiz 15.01.2021 tarihinin ilk saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin
etkisi altına girecek. Bu sistemlerle birlikte halen batı ve iç bölgelerimizde mevsim normallerinde, doğu bölgelerimizde ise mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzeybatıdan başlayarak ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Hafta başında ise sıcaklıkların kuzeybatı bölgelerden başlayarak daha da düşeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin de altına düşmesiyle birlikte Denizli'de buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte ulaşımda görülebilecek aksamaların yanında, zirai faaliyetlerine devam eden üreticilerimizin buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.