MHP Başbuğ Hayrına Lokma Döktürdü

MHP Başbuğ Hayrına Lokma Döktürdü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanlığı MHP’nin kurucu Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in 18. ölüm yıl dönümü anısına 10 bin kişilik lokma döktürdü.

A+A-

MHP il başkanlığı önünde gerçekleştirilen etkinliğe İl Başkanı Yasin Öztürk, İlçe Başkanları, MHP Denizli Milletvekili aday adayları, MHP Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, yaptığı konuşmada, “Ömrünü milletine hizmet ve Türk Dünyası’nın birlik beraberliği mücadelesiyle geçiren Milliyetçi Hareket’in efsanevi lideri Alparslan Türkeş’i vefatının 18. ölüm yıldönümünde özlemle, saygıyla anıyoruz. Necip Türk Milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olan cennet mekan Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebedi âleme intikalinin 18. yıl dönümünde O’nun fikirlerinin ne kadar değerli olduğunu bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz. Öngörü ve uzak görüşlülüğünü geniş vizyonuyla birleştiren Başbuğ Alparslan Türkeş’in devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş tarihi bir şahsiyettir” dedi.

“YERİ ZOR DOLDURULABİLECEK BİR DEVLET ADAMI”

Merhum Başbuğ’un Alparslan Türkeş’in yeri zor doldurulabilecek bir devlet adamı olduğunu kaydeden Öztürk,“Merhum Alparslan Türkeş, hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti’ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiş; Devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakârlığa göğüs germiş bir Devlet adamıdır. O sadece bir siyaset adamı değil, gerçek bir Vatan sevdalısı, Türk Milleti ve Türk Devleti’ne olan bağlılığı ile Türk siyasetinde yeri zor doldurulacak büyük bir devlet adamıdır. Geniş ufku, Milletine karşı olan derin sevgisi ve muhabbeti O’nu bütün Türk Dünyasının bilge lideri, Başbuğ’u haline getirmiştir. En büyük ideallerinden birisi olan, Türk Devlet ve Topluluklarının kardeşlik, dostluk, birlik, dirlik, işbirliği ortamında birleşmeleri için iddialarını, özlemlerini Türk Dünyasına ulaştıran kişiliktir.Bu duygu ve düşüncelerle Hareketimizin Lideri Başbuğ’umuzu rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun” diye konuştu. Öztürk, konuşmasının ardından Milletvekili aday adayları ve Teşkilat başkanları ile birlikte vatandaşlara lokma dağıttı.


MHP Denizli İl Kadın Kolları da bir gün önce Rahmetli Başbuğ için parti il binasında mevlüt okutuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.