MHP'den Öcalan hakkında flaş iddia!

MHP'den Öcalan hakkında flaş iddia!

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, terörist başı Abdullah Öcalan hakkında flaş bir iddiada bulundu...

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili, 26. Dönem milletvekili adayı Hüseyin Edis, "Güneydoğu’yu, başta özerklik olmak üzere, yarı bağımsız olarak, terk edilmesi, devlerin askerini, polisini çekmesi, bütün güvenlik birimlerinin yerel yönetimlerince sağlanması, bunun da ön hazırlığı bildiğiniz gibi Büyükşehir Yasası ile zaten yapılmıştı. Federasyonunun biraz daha ötesine giden bir yapıya gidilecek ve Abdullah Öcalan bu noktadan sonra özgürlüğüne kavuşturulacak." dedi.


Edis yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: 

 

“Malumunuz önümüzdeki günler, Türkiye’nin milli birliğinin ve bütünlüğünün, en ciddi oranda tehdit edildiği günlerdir. Böyle bir günde, birlikte olmaya, birbirimize daha çok yakınlaşmaya vesile olan bu günlerin , umarım böyle zor bir günde, el ele, kol kola vermemize de vesile olur. Bu önümüzdeki seçimler, 1 Kasım seçimleri, ciddi anlamda, Türkiye’nin varlığını tehdit eden noktaya gelmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın bir önceki aşamasındayız. Düne kadar biz zannediyorduk ki; Türkiye ile sadece PKK masaya oturmuş, bugün onun öyle olmadığını öğrendik. Onun arkasında, masada aynı Sevr Anlaşması'nda olduğu gibi İngiltere’nin ve ABD’nin masada olduğu bilgisi geldi. Bunu hükümet yalanlamadı. Bunun anlamı şu; Güneydoğu’yu, başta özerklik olmak üzere, yarı bağımsız olarak, terk edilmesi, devlerin askerini, polisini çekmesi, bütün güvenlik birimlerinin yerel yönetimlerince sağlanması, bunun da ön hazırlığı bildiğiniz gibi Büyükşehir Yasası ile zaten yapılmıştı. Federasyonunun biraz daha ötesine giden bir yapıya gidilecek ve Abdullah Öcalan bu noktadan sonra özgürlüğüne kavuşturulacak.

Kandil boşaltılalı 2 yıl oldu. Kandil’deki 15 bin PKK’lı Artvin’e taşındı. Hesapla yapılan bir antlaşma yapılabilseydi, Artvin’deki PKK tamamen temizlenecekti. Adı ne oldu? PYD oldu. ABD ne dedi? ‘PYD bizim müttefikimiz.’ dedi. Yani ‘PKK bizim müttefikimiz.’ dedi. Açılımı bu noktaya getirdiler.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.