Minik Mucitler Koronaya Siper Oldu

Minik Mucitler Koronaya Siper Oldu

Denizli’de eğitim alan ortaokul öğrencilerinin oluşturduğu 6 kişilik grup yaptıkları siperlik tasarımları ile sağlık çalışanlarını koruyacak.

A+A-

Uzaktan eğitimler ile eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Makbule Çavuş rehberliğinde yeni bir projeyi hayata geçirdiler.

foto1.jpeg

Üretime Başladılar

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kaymakamlık ve belediye görevlileri seferber olurken, öğrenciler de maske üretimine başladı. Makbule Çavuş rehberliğinde online toplantılarda bir araya gelen öğrenciler, 3 boyutlu yazıcıda sağlık görevlileri için siperlik maske üretimine geçti. 

foto3.jpeg

Maske üretiminin devam edeceğini söyleyen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Makbule Çavuş, alınacak her tedbirin virüsten daha etkili olacağına inandığını söyledi.  Çavuş, “Okulumuzdaki Gönüllü öğrencilerden oluşturduğumuz grupla, 3 boyutlu tasarımları evlerinde yaptırarak, 3 boyutlu yazıcıdan maskeler üretiyoruz. Sağlık çalışanlarına iletilmesi için sosyal medya üzerinden kampanya başlattık. Tüm sağlık çalışanlarımıza dağıtımına başladık ve ücretsiz olarak dağıtmaya devam edeceğiz. Alacağımız her tedbirin virüsten daha etkili olacağını düşünüyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyoruz” dedi.

foto4.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.