Misafirperverlikten Dolayı Teşekkür Ettiler

Misafirperverlikten Dolayı Teşekkür Ettiler

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ziyaret ve program amacı ile şehre gelen Avrupa Birliği heyetini Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda ağırladı.

A+A-

Başkan Osman Zolan'ın ev sahipliğinde yapılan gezi çerçevesinde teleferik ile Bağbaşı Yaylası'na çıkan misafirler muhteşem manzaraya hayran kaldı. Başkan Osman Zolan, burada yapmış olduğu konuşmasında, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nın şehrin nefes alacağı bir yer olduğunu ifade ederek, senenin 12 ayı açık olan kompleksi hemen hemen 3 sene evvel hizmete aldıklarını belirtti. Tavas’ta yaptıkları Denizli Kayak Merkezi ile alakalı da bilgi veren Başkan Osman Zolan, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında pek çok güzellikler inşa ettiklerine söyleyerek, Doğayı korumak ile alakalı çok büyük hassasiyetinin olduğunu, bilhassa burayı düzenlerken bir tane bile ağaç kesmediklerini, yapılarda taş ve ahşap tercih ettiklerini, atık su arıtma tesisiyle doğaya bir damla bile atık su bırakmadıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin "en temiz" ve "en çevreci" şehri Denizli

Denizli'nin Türkiye'nin "en temiz" ve "en çevreci" şehri ödülleri aldığından bahseden Başkan Osman Zolan, Denizli ilinde musluklardan akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiğine dikkatleri çekti. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger’se, misafirperverliğin ötürü Başkan Osman Zolan'a teşekkür edip kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade etti. Bağbaşı Yaylası'nı çok beğendiklerini dile getiren Berger, bölgenin tam bir dinlenme adresi olduğunun altını çizdi.

Yöreye özgü tatlar ve müzik ziyafeti

Konuşmalardan sonra heyete, Denizli'nin dünyaca ünlü Yatağan bıçakları ve palalarının tanıtımı yapıldı. Programa Beyağaç ilçesinden katılmış olan Yörük Halime Ökse sipsi, halk müziği sanatçısı Mansur Kaymak ise kabak saz ile yöreye özgü türküler çalıp söylediler. Müzik ziyafeti çok beğenildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.