Muammer Özbilen Hakk'a Yürüdü

Muammer Özbilen Hakk'a Yürüdü

Denizli en köklü esnaflarından birini daha kaybetti. Muammer Özbilen, Hakk'a yürüdü.

A+A-

Özbilen’in cenazesi Pazar günü öğle namazına müteakip Denizli Ulu Cami'de kılınacak namazın ardından Asri Mezarlığa defnedilecek.

ÖZBİLEN KİMDİR?

Muammer Özbilen kurucusu olduğu ve 1951 yılından beri Denizli’nin en köklü perde mağazasına sahip olan Özbilen Perde, ilk kez küçük bir manifatura dükkanı olarak Muğla ve Marmaris'de alım-satıma başlamıştır. 1954 ve 1955 yıllarına gelindiğinde, Muğla-Milas-Bodrum-Marmaris ile Selimiye pazarında satımını üstlendiği ürünleri sergilemek amaçlı 1 sene kadar müşterinin nabzını tutarak, çalışmalarına ve gelişime devam etmiştir.

1957’de vatani görevini üstlendikten sonra ilk büyük mağazasını Denizli Kaleiçi’nde açarak manifaturacılık mesleğine hayatını adamaya karar verirken aynı anda Bayramyeri’nde 2. şubesini açmıştır. Bu amaçla, 1960 yılında konfeksiyon ürünlerini de segmentine ilave ederek, 1985’e kadar Kaleiçi’nde faaliyet göstermiştir. 1985 yılına kadar kaleiçinde faaliyet gösteren Özbilen, ilk katlı mağazacılık deneyimine bayramyerinde Özbilen Giyim olarak başlamıştır, sonrasında burada işini ilerletip 3. katlı mağazasını tekrar bayramyerinde farklı bir lokasyonda açarak Denizli’ye ilk kez dünya markalarını getirip Denizli halkıyla buluşturmuştur.

Özbilen Perde günümüze kadar işlerini titizlikle tasarlayarak, müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.