Müzik Kurslarına Yoğun İlgi

Müzik Kurslarına Yoğun İlgi

Buldan Belediyesi Konservatuvarı, düzenlenen kurs ve etkinliklerle kentin kültürel ve sosyal hayatına katkı sunmaya devam ediyor.

A+A-

Konservatuvarda gerçekleştirilen kültür-sanat kurslarına ilginin yoğun olması nedeniyle hem enstrüman sayısını hem de yeni kurslar açarak ücretsiz kursların sayısını artırdıklarını açıklayan Başkan Şevik, kültür ve sanat alanında yapılan her çalışmayı büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Buldan’a prestijli yatırımlarıyla değer katan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kentin kültürel ve sosyal yaşamına ışık tutmaya devam ediyor. Açıldığı günden bu yana kendi yeteneğinin peşinden giden yüzlerce çocuğun, gencin ve yetişkinin hayatına dokunan Buldan Belediyesi Habip Çamlıyer Konservatuvarı ve Kültür Evi’nde düzenlenen kültür-sanat kursları büyük ilgi görüyor.

Piyano, bağlama, keman, yan flüt, gitar, ut eğitimi alan öğrenciler enstrüman çalmayı öğrenirken çok sayıda çocuk ve genç resim, ebru, taş ve cam boyama gibi kurslara devam ediyor.

ÜCRETSİZ EĞİTİM Piyano, keman ve yan flüt eğitmeni Meryem Merve Köse ile bağlama, gitar, ut eğitmeni Naci Özkan farklı yaş gruplarından öğrencilerinin olduğunu söyleyerek “Kursiyerlerimize temel eğitimleri vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gelen öğrencilerimiz arasında daha önce bir enstrüman kursu almış olanlar varsa daha hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Kurslarımızın da ücretsiz olması talebi de artırıyor. Biz de bu ilgiden dolayı çok mutluyuz” dedi.

GELECEĞİN RESSAMLARI YETİŞTİRİLİYOR Konservatuvar ve Kültür Evi’nde 42’si çocuk 45 kursiyerinin resim eğitimi aldığını söyleyen Resim Öğretmeni Hale Yorğun ise özellikle çocukların resme yoğun talepte bulunduklarını belirterek “Öğrencimiz burada eğitim almaktan çok mutlu. Onlar mutlu oldukça biz de çok keyif alıyoruz. İnanıyorum ki burada eğitim alan çocuklarımız gelecekte sanatçı olarak hayatlarına devam edecekler” diye konuştu.

KENTİN KÜLTÜR VE SOSYAL HAYATINA KATKI VERİYOR Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin dört bir yanında prestij yatırımları hayata geçirirken kültür ve sanat alanında yapılan her çalışmayı büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiklerini belirterek “Buldan Belediye Habip Çamlyer Konservatuvarı bizim çok önem verdiğimiz bir birimimiz. Burada Buldan’ınızın kültür ve sosyal hayatına katkı verecek eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Her yaş grubundan öğrencimiz eğitim alıyor” dedi.

YENİ KURSLAR AÇILACAK Enstrüman ve müzik kurslarına talebin yoğun olması nedeniyle enstrüman sayısını artırdıklarını belirten Başkan Şevik, “Piyano sayısını 2’ye çıkardık. Keman, gitar, bağlama gibi enstrümanlarımızın sayısını da iki katına çıkardık. Konservatuvar ve Kültür Evi’ndeki kurslarımıza yeni kurslar da ekleyeceğiz. Konservatuvar ve Kültür Evi bünyesinde Bale, Halk Oyunları ve Tiyatro Kursları da açacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Amacımız çocuklarımızı, gençlerimizi sanatın her dalıyla tanıştırmak, sosyal aktivitelerinin gelişmesini sağlamak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.