''Ne Sen Beni, Ne de Ben Seni'' Unutma Dediler!

''Ne Sen Beni, Ne de Ben Seni'' Unutma Dediler!

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) ile Alzheimer Derneği Denizli şubesi’ nin organize ettiği; “Ne Sen Beni Unut, Ne de Ben Seni-Denizli’de Şiir Akşamı” yapıldı.

A+A-

22 Aralık 2014 Pazartesi Akşamı Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosundaki etkinliğe şiirseverler yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan etkinlikte Alzheimer Derneği Denizli Şube başkanı Kader KURHAN slayt gösterisi eşliğinda “Alzheimer hastalığı” ile ilgili bilgiler verdi. KURHAN, günlük hayatımızda unutkanlıklar, unutkanlıklara bağlı şaşırmalar yaşadığımızı bunu unutkanlığa, yorgunluğa bağladığımızı belirterek; “Bu unutkanlıklar sosyal hayatımızı etkiler hale gelmeye başladığında bir beyin hastalığı olan Alzheimer hastalığı ortaya çıkmıştır. Altmışbeş yaşındaki her on kişiden birinde, seksenbeş yaş üstü her iki kişiden birinde maalesef Alzheimer hastalığına rastlanmaktadır. Verilere göre Alzheimer hasta sayısı en yüksek dördüncü ülke olma riskiyle karşı karşıyayız. Alzheimer hastalığı ile ilgili gerek bilgi alma, gerekse yardım alma ihtiyacında olan herkese yardıma hazırız.

Gerçekleştirmeye çalıştığımız “gündüz bakım evi” projemize de gerek Büyükşehir belediyesinin gerekse de yöneticilerimizin katkı vereceğine inanıyoruz.

Bu etkinliğin ortaya çıkmasını sağlayan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliğinin sayın  başkanına, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.  Büyükşehir belediyesi kültür ve sosyalo işler daire başkanı Hüdaverdi OTAKLI beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,”dedi.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel Başkanı Abdülkadir USLU ise 17 Aralık’ta  Hazreti Mevlena’yı andık, 27 Aralık’ta İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anacağız, bugün Sarıkamış şehitlerimizin şahadetlerinin yıldönümü. Tarimiz bu ve benzeri birçok değerli kişi ve önemli olaylarla dolu. İşte bizi biz yapan, kimliğimizi oluşturan bu kişilerin ve olayların toplamıdır. YAZ-AR-BİR’in 2002 yılında  kurulmasının temelinde de bu yatmaktadır. Rahmetli Ş.Tekin KAPTAN, Rahmetli Mithat MAKAL, Sadık DAĞDEVİREN, Yılmaz SAĞDIÇ, M.Kemal SAĞLAM ve benim tarafından kurulan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği bu güne kadar dördü uluslararası sempozyum olmak üzere birçok etkinliğe imza atmıştır.

Yaptığımız her etkinlikte önemsediğimiz birinci nokta “sosyal sorumluluğun” öne çıktığı projeler olmasıdır. “dedi.

USLU; Alzheimer derneği ile birlikte ortaya koydukları bu etkinliğin temelinde de bu anlayışın yattığını ifade ederek, “Ne Sen Beni Unut, Ne de Ben Seni'dediklerini anlattı.

USLU; “Her zaman yanımızda olan Alzheimer derneği yönetim kurulu ve başkanına teşekkür ediyorum.

Kamuoyunun bu hastalığın farkına varmasına vesile olmaktan başka bir amacı olmayan 25 şair, 2 halk sanatçısı ozan ve 1 neyzen üyemiz, dostumuz bugün sizlerle birlikte olacak. Buraya kadar gelen ve kitaplarını Alzheimer derneğine bağışlayan sanatçı dostlarıma şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.

Bu salonu tahsis eden  Büyükşehir Belediye Başkanı sayın  Osman Zolan beye, Büyükşehir Belediyesi belediyesi kültür ve sosyal işler daire başkanı Hüdaverdi OTAKLI beye teşekkür ediyorum.”dedi.

Büyükşehir Belediyesi belediyesi kültür ve sosyal işler daire başkanı Hüdaverdi OTAKLI ise önemli bir etkinliğin ortaya konduğunu, diğer kültür faaliyetlerinin dışında sosyal mesaj içeren şiir akşamının benzer faaliyetlere de örnek olacağını belirtti. OTAKLI;” Büyükşehir belediyesi olarak sanatçıların yanında olmaya çalışıyoruz. Gerek faaliyetlerine destek vererek gerekse de kitaplarını yayınlayarak destek vermeye çalışıyoruz. Son zamanlarda şairleriyle öne çıkmaya başlayan Denizli’de benzeri etkinlikleri daha sık yaşayacağımıza inanıyorum.”dedi.

OTAKLI şöyle devam etti: “Kader hanımın  da ifade ettiği  rakamlara ve verilere baktığımızda görüyoruz ki hepimiz birer potansiyel hastayız, hepimizin bu hastalığa yakalanma oranı yüksek. Bu noktada Alzheimer derneğinin önemli bir görevi üstlendiğini görüyoruz. Zaten bir çok etkinliğine şahit olduğumuz, destek verdiğimiz Alzheimer derneği en çalışkan derneklerimizden birisi.”

OTAKLI; Bu etkinlikte olduğu gibi kültürel etkinliklerle önemli bir görevi üstlenen Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği başkanı Abdülkadir USLU’yu ve yönetim kurulu üyelerinİ, Alzheimer derneği başkanı Kader KURHAN hanımı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, sanatçılara da teşekkür etti.

Sunuculuğunu Sadık DAĞDEVİREN’in yaptığı etkinlikte; Halk  sanatçısı Mehmet DAĞAL, Halk  sanatçısı  Hasan ARZUMAN , Neyzen Tevfik YUSMAK ve şairler: Sevim AYHAN, Adem ÇOBAN, Naciye KINLI, Ali TULUK, Arzu SUBAKAN KABUKÇU, İbrahim ÇAMALAN, Merve TANRIKULU, Ahmet SARI, Melahat KUZU, İsmail GÖKÇE, Meral GÖKKAYA, Baki EVKARALI, İbrahim KAVAS, Sevhan DEMİREL, Hüsamettin TAT, Ramazan EFE, Veli AKYAR, Safiye SAMYELİ, Hasan ARZUMAN, Mustafa KÜTÜKÇÜ, Muhammet KAHRAMAN, Reyhan PERVANLAR KARAALP, Hakan KURTARAN, Özlem ERBİL KAYAOLUK, Şerif KUTLUDAĞ ve

Sadık DAĞDEVİREN yer aldı.

Yaklaşık üç saat süren etkinlik yer yer duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Etkinlik sonrası yazarlar kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.