Ogan ve Başbuğ’un Suriye uyarıları…

Ogan ve Başbuğ’un Suriye uyarıları…

Eski MHP Iğdır milletvekili Sinan Ogan, Twitter mesajında, İsrail’in 1948’den beri nasıl büyüdüğünü gösteren haritayı yayınladı.

A+A-

Sinan Ogan Önce Filistin'in içini boşalttılar, sonra boşalan o topraklara yerleşerek İsrail devletini kurdular. Şimdi sıra Büyük İsrail için “vaad edilmiş topraklar”ın boşaltılmasına geldi. Suriye Büyük İsrail'i kurmak için boşaltılıyor. Bunu nasıl görmezsiniz?” diye sordu.

Suriye’nin boşaltılması konusunda, Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da önemli bir uyarıda bulunmuş ve ve IŞİD'in Amerikalılar tarafından kuruluş sürecini anlattıktan sonra Lozan Konferansı'nda, Azınlıklar Alt Komisyonu'na getirilen bir teklifi şöyle hatırlatmıştı:

“Teklifi getiren kim? Amerika! Teklif şu: 'Ermeniler için ulusal yurt olarak bir toprak parçası bulalım, bu bölgeyi tanımlayalım ve bu bölgeye saldırı ve sızmalara karşı bir koruma düzeneği kuralım.' Bunun için de Suriye'nin kuzeyini öneriyorlar ve 'Böylece Türkiye ve Suriye arasında tarafsız bir bölge kurulmuş olur. Bu toprak parçasının denize kolay bir çıkış yolu da vardır' diyorlar! Peki, o halde, 6 Ocak 1923'te Ermeniler için düşünülena şey, bugün başka birisi için mi düşünülüyor?”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.