Öğrenci Annelerini Odaya Almadı mı?

Öğrenci Annelerini Odaya Almadı mı?

Öğrenci Annelerini Odaya Almadı mı?

A+A-

VELİLERDEN KAYMAKAMA TEPKİ

Genç Çivril Gazetesi’nde yer alan habere göre, Denizli’nin Çivril İlçesi Karabedir Mahallesi’nde bulunan okulda öğrenci azlığından dolayı sınıflar birleştirilmiş.

Sınıfların birleştirilmesinden haberi olmayan veliler sıkıntılarını anlatmak için İlçe Kaymakamı Armağan Önal’ın yanına gittiler. Alınan bilgiye göre, Kaymakamın öğrenci velilerini makamına almadığını iddia ettiler.

Her anne baba gibi çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen veliler birleştirilmiş sınıf eğitimi değil bağımsız sınıf eğitimi almasını istediklerini belirtmek ve şikayetlerini dile getirmek için Çivril Kaymakamlığının yolunu tuttular.

Kaymakamlığa gelen ve hiç beklemedikleri tepkiyle karşılaşan veliler isyan etti.

KADINLAR MAKAMA ALINMADI

Çivril Kaymakamı Armağan Önal ile görüşmek için makamına gelen veliler içeriye alınmadı. Kaymakam Önal görüşme yapmak için önce Karabedirler Mahalle Muhtarı Ramazan Cengiz'i makamında kabul ettikten sonra makamına bir kaç tane veliyi kabul etti. Veli kabulünde kadın velilerin içeri alınması Karabedirlerli kadın velileri çileden çıkardı.

Bir kaymakam önce kadınlara nasıl davranılması gerektiğini öğrensin diyen kadın veliler; "Biz çocuklarımızın geleceği için buradayız. Biz derdimizi kaymakama anlatamayacağız da kime anlatacağız. Muhtarın okuyan çocuğu yok bizim derdimizi kaymakama nasıl anlatabilir." dediler. Seslerini yükselten kadın veliler; "Sen bizim mahallemize geldiğinde biz sana gereken saygıyı ve misafirperverliği gösterdik. Biz sana böyle mi davrandık." diyerek dışarıdan kaymakama seslendiler.

Bir türlü kaymakamla görüşme fırsatını yakalayamayan kadın veliler hükümet konağı çıkışında uzun bekleyişin sonunda Kaymakam Armağan Önal'ın binadan çıkmaması üzerine mahallelerine geri döndüler.

Çivril Kaymakamı Armağan Önal velilerle ve Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı görüşme sonrası birleştirilmiş sınıf eğitimine geçilmesi için 20 günlük süre tanınmasına karar verdi. 8 tane öğrenci bulunamadığı takdirde Karabedirler İlk Okulunda 20 günün sonunda birleştirilmiş sınıf eğitimine geçilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.