Öğrenciler Dikkat! YKS Başvuruları Başladı

Öğrenciler Dikkat! YKS Başvuruları Başladı

YKS başvuru kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde erişime açıldı.

A+A-

YKS başvuru kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde erişime açıldı. Sınava katılacak öğrenciler Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden YKS başvurularını yapabilecek. YKS oturumları için başvurular 4 Şubat-2 Mart 2021 tarihleri arasında alınacak.

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin heyecanla beklediği YKS başvuruları bugün resmen başladı. ÖSYM’nin yayınlandığı YKS başvuru kılavuzuna göre TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 270 lira yatıracak. YKS başvurusunu bu tarihlerde yapamayan adaylar için “geç başvuru günü” 17-18 Mart olarak belirlendi.

YKS BAŞVURU EKRANI

YKS BAŞVURU KILAVUZU

ÖSYM’DEN HES KODU UYARISI

Tüm adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir.

Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adaylar, sahip olduğu HES kodunun ÖSYM sistemine kaydını ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (https://ais.osym.gov.tr) “PROFİLİM” alanında bulunan “HES KODU BİLGİLERİM” sayfasından yapacaklardır. Bu sınav için kullanılacak olan HES kodunun geçerlilik bitiş tarihinin, bu sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.