Öğretmen Atamalarında Mülakat Kalkacak mı?

Öğretmen Atamalarında Mülakat Kalkacak mı?

Öğretmen Atamalarında Mülakat Kalkacak mı?

A+A-

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamalarındaki mülakat uygulamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bolu’da Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son dönemde tartışma konusu olan öğretmen atamalarındaki mülakat uygulamasına ilişkin sorulan sorulara yanıt veren Bakan Yılmaz, uygulamanın devam edeceğini söyledi.

Yılmaz konuyla ilgili şunları söyledi:

"Mülakatları kaldırmayacağız. En son 20 bin öğretmen atadık. İtirazlar çok azdı. Arkadaşlardan bilgi istedim. Kendi almış olduğu puanla bu mülakat nedeniyle 3 bin kişinin sıralaması değişmiş. Dolayısıyla da o 3 bin kişiyi gelecek dönemde mümkün olduğu kadar daha da azaltalım ki herkes bunu kabullenebilsin. Mülakatta bu zordur ama ilk yapılanda bu daha fazlaydı. Bu mülakatta daha az itiraz oldu. Önümüzdeki dönemde inşallah herkesin itiraz edemeyeceği bir sistemi ortaya koyacağız."

 

15 TEMMUZ MÜFREDATA GİRİYOR

"15 Temmuz darbe girişimi okul müfredatlarına girecek mi?" sorusu üzerine Bakan Yılmaz, "Müfredatlara giriyor, evet. Sosyal bilgiler, hayat bilgisi, vatan millet bayrak sevgisi dayanışma ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde olması lazım. Bütün bu saydığım derslerde yerinde ve yeterince. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Allah nasip ederse önümüzdeki süreç içerisinde yaşayarak göreceğiz." şeklinde konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.