Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazır mı?

Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların yüz yüze eğitime hazır olup olmadığı ile alakalı soruyu cevapladı.

A+A-

Yüz yüze eğitim için süreç devam ederken en çok merak edilen sorular biri de okulların yeni döneme hazır olup olmadığıydı. 

Özelikle veliler tarafından merak edilen bu soruya en yetkili isimden cevap geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların yüz yüze eğitime hazır olup olmadığına dair soruya "Bütün okulların risk incelemesi yapıldı. Bütün okullarda dezenfektan ve temizlik malzemeleri depolandı. Okulların tamamına yakını temiz sertifikası aldı" yanıtını verdi.

Öğretmenler de aşılanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında yüz yüze eğitime ilgili açıklamalar yaptı. Selçuk, şunları söyledi:

* Açılacak okulların öğretmenleri aşılamada öncelikli olacak. Öğretmenlerin aşama aşama tamamının aşılanması hedefleniyor.

* Bütün okulların risk incelemesi yapıldı. Bütün okullarda dezenfektan ve temizlik malzemeleri depolandı. Okulların tamamına yakını temiz sertifikası aldı.

* Okullardaki tedbirler okula özgü düzenleniyor. Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve COVID kurulumuz her okuldaki önlemleri belirliyorlar.

* İllerin durumuna göre yetkililer karar verebilecek. Bazı iller var ki birkaç kişi dışında vaka yok. ‘Biz niye açılmıyoruz’ diye soruyorlar. İldeki yetkililer kapatma veya tamamen açma konusunda karar alabilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.