Ormanlar İçin Kırmızı Alarm

Ormanlar İçin Kırmızı Alarm

DENİZLİ Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında toplandı.

A+A-

Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, 1 Haziran'dan itibaren ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını söyleyerek, "Bu yıl yağmur çok yağdı, otlar büyüdü. Ormanlarımız için kırmızı alarm verdik" dedi.


Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan Denizli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplantısına başkanlık yapan Vali Şükrü Kocatepe, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yangın sezonu boyunca koordineli çalışacağını söyledi. Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, 1 helikopter, 33 arazöz, 6 ilk müdahale ekibi, 252 yangın işçisi, 34 gözetleme kulesi, 118 orman muhafaza memuru, 148 teknik eleman, 18 ilk müdahale aracı, 361 su tankeri, 149 yangın söndürme havuzu ile yangın sezonuna hazır olduklarını söyledi. Korucu, "Orman yangınları açısından bu yıl çok riskli olacak. Kış mevsiminde çok yağmur yağdı. Doğada ve ormanlık alanda otlar geçmiş yıllara göre daha da büyüdü. Bu otlar kuruduğunda orman yangınları için büyük risk oluşturacak. Zaten, Ege Bölgesi orman yangınları açısından riskli bölgede bulunuyor. Denizli'nin 591 bin hektarlık orman alanı için kırmızı alarmı verdik. 24 saat boyunca yangın sezonu bitinceye kadar tetikte olacağız" dedi.


Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, ormanlık alanlarda ateşsiz piknik dahil olmak üzere, girişleri bile yasaklama kararı aldı. Belirlenen yerler haricinde, ormanlık alanlarda kamp kurma, ateş yakma, piknik yapma yasaklandı.


'HAVUZLARA GİRMEYİN' UYARISI


Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, orman yangınlarıyla etkili mücadele için oluşturulan yangın söndürme havuzlarına yaz mevsiminde insanların serinlemek için girdiğini hatırlatarak, bu havuzlara girilmemesi uyarısında bulundu. Korucu, "Maalesef son 15 yılda Denizli'de bu havuzlara giren 13 kişi boğularak can verdi. Biz, bu havuzlara girilmemesi için kimyasal gıda boyası atıyoruz ama uyarıları ciddiye almayan, boyalı su olmasına rağmen havuzlara giren olabiliyor. Can güvenliği için kimse havuzlara yüzmek ve serinlemek amacıyla girmesin" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.