Örnek Kadınlardan Öğrencilere Rehberlik

Örnek Kadınlardan Öğrencilere Rehberlik

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının yıldönümünde bir çok etkinlik yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi, Denizli’nin iş, bilim ve siyaset dünyasından başarılı kadınlarını öğrencilerle buluşturdu.

A+A-

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadınlar katılımda bulundu. Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Kadınlara bundan tam 84 yıl önce seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve şükran ile anıyoruz. Biz bütün uygar ülkelerden önce bu hakları kazanmış bir ulusun kadınlarıyız. Atamızın emanetini el ele vererek gençlerimizle, Denizlimizin değerli kadınları ile birlikte sonsuza kadar koruyacağız” şeklinde konuştu.

Türk kadınına verilen değer

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, 5 Aralık 1934'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiğini, Demokrasinin beşiği denilen batı ülkelerinden örnek vermek istediğini, Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de 1971 yıllarında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğini, bunun Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün demokrasiye olan inancının, seçme ve seçilmeye verdiği değerin ve en önemlisi Türk kadınına verdiği değerin göstergesi olduğunu ve bunu bir adım daha ileriye götürmenin kadınların elinde olduğunu belirtti.

Nasıl başardıklarını anlattılar

Çelenk sunumundan sonra PAÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gül Aktaş, Akça Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semra Akça Acar ve Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Şükran Atmaz, yapılan söyleşide öğrencilerin merak ettikleri soruları ve başarının sırrını anlattı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.