Özay Gönlüm'ün aramızdan ayrılışının 17. Yılı

Özay Gönlüm'ün aramızdan ayrılışının 17. Yılı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin kültürünü ve ezgilerini tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm’ün aramızdan ayrılışının 17. yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

A+A-

Denizlili halk ozanı Özay Gönlüm’ün vefatının yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ömrü boyunca gönüllere seslenen, Anadolu kültürünün yaşatılması için canhıraş bir şekilde mücadele eden Türk halk müziğinin ekolü Gönlüm’ü sevgi, saygı ve rahmetle andığını söyledi.

 

Derlemeleri ve renkli kişiliğiyle Türk halkının gönlünde müstesna bir yer edinen Özay Gönlüm’ün ülkeye mal olmuş bir sanatçı olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Yaşamının büyük bir bölümünü Türk Halk Müziği’ne adayan unutulmaz sanatçımız Özay Gönlüm, Yaren’i, eserleri ve Denizli şiveli türküleri ile kentimizi ve ülkemizi tüm dünyaya tanıtmıştır. O’nun memleket sevdası eserlerine de yansımıştır. Türk Halk Müziği’ne binlerce eser kazandıran sanatçımızın akıllarda yer eden "Fişini de Al Mustafa Ali" şeklinde seslendirdiği eseri sosyal sorumluluk bilincine de büyük bir örnektir” dedi.

 

Denizli’nin yetiştirdiği ünlü halk ozanı Özay Gönlüm'ü ve eserlerini gelecek nesillere aktarmanın en büyük görevleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Türk halk müziğini ve folklorunu sevdiren Özay Gönlüm, gönlümüzdeki müstesna yerini her zaman koruyacaktır. Sadece sanatı ile değil kişiliği ile de örnek bir insan olan Özay Gönlüm’ü aramızdan ayrılışının 17. yılında bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.