Özel Gereksinimli Öğrencilere Bağımsız Yaşama Becerileri Kazandırılacak

Özel Gereksinimli Öğrencilere Bağımsız Yaşama Becerileri Kazandırılacak

Son zamanlarda öğretmenlerin rağbet gösterdiği e-Twinning projeleri Denizli ‘deki öğretmenler tarafından da geliştirilip uygulanmaya devam ediyor.

A+A-

Covid – 19 salgını birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da birçok olumsuzluklara neden olmuş durumda. Online olarak eğitime devam eden öğretmenler bu durumu avantaja dönüştürüp kendilerini ve öğrencilerini geliştirmek için alan açıyorlar.

Denizli\Çal Süller Ortaokulu Din Kültürü ve A. Bilg. öğrt.Şükran DEDE ve öğrencilerinin de katıldığı, kuruculuğunu Ankara ÇanakkaleŞehitleri Ortaokulundan Damla Gülce ACAR VE Hatay Dörtyol Özel Eğitim Uygulama Okulu Ozan ÜNAL öğretmenlerimizin yaptığı BAĞIMSIZ GELECEK HAYATIM ŞEKİLLENECEK  eTwinning projesi farklı bölgelerden ve kardeş ülke Azerbaycan ‘dan iki okul olmak üzere  on iki ortak okul ile birlikte başlamıştır.

Proje 2021 Mart-Mayıs ayları arasında yapılacak olup projenin amacı özel gereksinimli  öğrencilerimize bağımsız yaşama becerileri kazandırmaktır. Proje öğrencilerimizin evlerinde aileleri gözetiminde gelecek hayatlarında gerekli olan bağımsız yaşama becerilerini geliştirmeye yönelik birçok etkinlik içermektedir.Bunlar temizlik becerileri(bulaşık yıkama,ev süpürme,çamaşır yıkama vb.),basit yemek becerileri,(sandiviç hazırlama,çorba pişirme vs.) ve mayıs ayında da aliş-veriş ve parayı kullanabilme becerileri olmak üzere üç başlık altında toplanmaktadır.Öğrenciler aynı zamanda öğretmenleriyle birlikte  teknolojiyi ve web.2 araçlarını kullanabilme becerilerini de geliştirme fırsatı bulacaklardır.

Mart ayında başlayan proje  şimdiye kadar alanında uzman konukları da misafir etmiştir.Bu değerli konuklarımız Eskişehir Osmangazi Üniv.Eğitim Fak. Özel öğretim bölümünden DR.ÖĞR.Üyesi DERYA GENÇ TOSUN ve Anadolu Üniv.Arş. Görevlisi  TAHİR METE ARTAR’ dır.

Projede görev alan diğer öğretmenler Ankara Çanakkale Şehitleri Ortaokulu’ndan Nazmiye AYGÜL,İzmir Gazi Uğur Palancı Ortaokulu’ndan Büşra Yıldız COŞAR, Mersin Mehmet Dağlı İmam H. Ortaokulu’ndan  Evren Emre EKER ve Hakan ALTUNTAŞ, Van  Erciş Hüsnü M. Özyeğin Ortaokulu’ndan  Mehmet Fatih BİLGİN, Isparta Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan  Sultan KURT,Ankara SincanAhi Evran Ortaokulu’ndan Şeyda TOKER, Azerbaycan’dan Leyla CAMELZADE VE  Günay MAMADEVO’ dır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.