Öztürk İki Bakan'a Soru Sordu

Öztürk İki Bakan'a Soru Sordu

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Genelbaşkan Meral Akşener’in Denizli Mitingi’ne katılımı , alınan sağlık ve güvenlik önlemlerini yazılı soru önergeleriyle İçişleri ve Sağlık Bakanlarına sordu .

A+A-

Keyfi ve Yanlı Uygulamalar

Uhdenizde bulunan tarafsızlığını korumakla mükellef olduğunuz içişleri bakanlığı farklı partilerin mitinglerinde keyfi ve yanlı uygulamalar yapmaktadır. Cumhur İttifakı (AK Partisi-MHP ) mitinginde Sayın Cumhurbaşkanı katılımcı olduğu için daha farklı güvenlik önlemleri alınmasını doğal karşılamakla beraber yapılan Görevlendirme sayıları hakkaniyet açısından kamuoyu tarafından merak edilmektedir.

Buna göre;

1- Denizli İlimizde yapılan 21/02/2019 tarihli Cumhur İttifakı ( AK Partisi-MHP ) mitingine resmi olarak katılım sayısı nedir? 06/03/2019 tarihli Millet İttifakı ( İyi Parti-CHP ) mitingine resmi katılım sayısı nedir?

2- Denizli İlinde yapılan her iki mitingdeki görevli polis sayısı nedir? Şehir dışından gelen görevli polis sayısı ve polis aracı sayısı nedir?

3- Mitinglerde görevlendirilen polis sayısı hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

Yetersiz Ambulans 

31 Mart 2019 tarihinde Türkiye genelinde Yerel seçimler olacağından dolayı Siyasi Partiler İllerde seçim mitingleri yapmaktadır. Bu Kapsamda Denizli İlinde de 21/02/2019 tarihinde Cumhur İttifakı (Ak Partisi-MHP) ve 06/03/2019 tarihinde de Millet İttifakı  (İyi Parti-CHP) miting düzenlemişlerdir.

Millet İttifakı (İyi Parti-CHP) mitingi esnasında yoğun katılımdan dolayı miting alanı içinde birkaç farklı noktada vatandaşlarımız sağlık sorunları yaşamıştır. Alandaki sağlık personeli ve ambulans sayısının yetersiz olmasından dolayı vakalara geç müdahale edilmiştir.

Buna göre;

1- Her iki mitingde görevlendirilen sağlık personeli ve ambulans sayısı nedir?

2- Bu sayılar hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

3- Her iki partinin karşılama ve gezi konvoylarında ambulans görevlendirilmesi yapılmış mıdır?

4- Genel başkan konvoylarında ambulans görevlendirmesi ya da görevlendirilmemesine hangi kriterlere göre karar verilmektedir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.