Öztürk Yılan Hikayesine Dönen İhaleyi Gündeme Taşıdı

Öztürk Yılan Hikayesine Dönen İhaleyi Gündeme Taşıdı

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün TBMM Başkanlığı’na verdiği Araştırma Önergesi salı günü İYİ Parti grup önerisi olarak Meclis Genel Kurulu’na sunuldu . 

A+A-

Defalarca iptal edilip yılan hikayesine dönen Denizli Aydın Otoyol’u konusunda İYİ Parti’nin grup önerisi üzerine söz alan Yasin Öztürk her seçimde Ak Partisi tarafından vaad edilen , Cumhurbaşkanı’nın 100 günlük eylem planında yer alan otoyolun kimin tarafından yapılacağının halen belirsiz olduğunu söyledi . 

9 Kat Daha Az

Öztürk sözlerine bu proje “ yap işlet devret “ modeli yerine Devlet tarafından yapılsa vatandaşın cebinden 9 kat daha az para çıkacağını söyleyerek devam etti . 

Öztürk ihale ile ilgili teknik bilgi ve rakamları vererek yaptığı konuşmasında ihaleyi alacak firma otoyolu 17 yıl boyunca işlettikten sonra yatırdığı parayı 25 katı olarak geri alacak . İzmir Aydın kesimi 6,5 TL olan yolun Denizli Aydın arası tam 10 katı bir ücret olacak , yakıt giderini de düşündüğünüzde yolun cazibesi ne düzeyde olacak? verilen araç geçiş garantileri yakalanamazsa tıpkı Deli Dumrul hikayesi gibi geçenden 1 geçmeyenden 2 geçiş ücreti alınacak dedi . üstelik edindiğim bilgiye göre projede yer alan 5 adet akaryakıt ve dinlenme tesislerinin de gelirini ihaleyi alan firma kazanacak şimdi sizlere soruyorum peki vatandaş , Denizlili hemşehrilerim ne kazanacak sorusu ile konuşmasını bitirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum