Öztürk'ten 'Çok Özel' Soru Önergesi

Öztürk'ten 'Çok Özel' Soru Önergesi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesi ile özel öğretime ihtiyaç duyan down sendromlu, engelli, sma’lı çocukların ve bu kurumlarda çalışan öğretmenlerin s

A+A-

İlgili okullarda eğitime ihtiyaç duyan çocukların sayısını ve yetersiz olan öğretmen sayısı konusunda bir çalışma olmadığını soran Öztürk ayrıca öğretmenlerin özlük hakları konusunda yapılacakları ve kurumların nasıl denetlendiğini de sordu .

Öztürk Soru Önergesinde şu soruları yöneltti

Özel eğitim gerektiren öğrencilere eğitim desteği sağlamak üzere Devlet okulları, özel okullar ve RAM’larda görev yapan özel eğitim rehabilitasyon öğretmeni sayısı ne kadardır?

Ülkemizde özel eğitime ihtiyaç duyan çocuk sayısı ne kadardır? Bu çocukların ne kadarı Devlet ya da özel kurumlarda eğitim desteği almaktadır?

Bakanlığınızca yapılan denetimlerde, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 67 nci maddesi hükümlerine aykırılık teşkil eden kaç kurum hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır? Bu kurumlara ne tür yaptırımlarda bulunulmaktadır?

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan personelin özlük hakları ile ilgili olarak Bakanlığınıza iletilen şikayet ve talepler doğrultusunda, ilgili mevzuatta değişiklik yapılmasına dair yürütülen çalışmalar ne durumdadır?

Özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere, özel dershane ve ücretli öğretmenlerde olduğu gibi, KPSS’siz atama yapılması yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Çalışmanız yoksa, özel sektörde mağduriyet yaşayan bu öğretmenlerin sorunları dikkate alınarak bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için özel alt sınıf açılması yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.