PADAM Öğrencileri Türkçe'yi Öğrenerek Dönüyorlar

PADAM Öğrencileri Türkçe'yi Öğrenerek Dönüyorlar

Türkçe öğrenimini tamamlayan yabancı öğrenciler için Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (PADAM) sertifika takdim töreni düzenlendi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyal Kültür ve Spor Öğrenci Topluluk Çalışma Merkezinde düzenlenen törene, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları ve öğrenciler katıldı. PADAM’da Türkçe öğretimlerinin tamamlayan öğrenciler; sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın elinden aldı.

Sertifika töreninde, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Türkçe öğrenen öğrencilere sertifikalarını vermenin heyecanını ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz ile ilk karşılaştığımız andaki Türkçe bilgisi seviyeleri ile şu andaki durumlarını görünce bu sertifikaları almayı fazlasıyla hak ettiklerini görüyorum. Sayın hocalarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de kutluyorum. İnşallah dört yıl birlikteyiz ve bölümlerinizde de aynı başarıyı göstereceğinize inanıyorum. Sizleri kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum”.  Dünyanın farklı ülkelerinden birçok yabancı uyruklu öğrencinin okumak için Türkiye’deki üniversiteleri tercih ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Bağ, daha fazla çalışarak Pamukkale Üniversitesi’ni daha çok tercih edilen uluslararası üniversite yapmak için birçok çalışma yaptıklarını anımsattı.

Alkış Aldı

Türkçe öğrenirken yaşadıkları komik anları hazırladıkları skeçlerle canlandıran öğrenciler izleyenlerden alkış aldı. Ayrıca Filistinli öğrencilerin  “Bu Dünyada Hayatta Kalmayı Hak Edenler Var” adlı şiiri ve Can Yücel’in “Sevdiğin Kadar Sevil” adlı şiir performansları dinleyenlerden takdir topladı. Törenin sonunda, öğrenciler hem kendi ülkelerinden hem de Türkiye’ye ait halkoyunları ve dans gösterileri ile eğlenceli dakikalar yaşattı.

Tunus, Sudan, Nijerya, Makedonya, Çad, Kosova gibi birçok ülkeden Pamukkale Üniversitesine akademik eğitim görmeye gelen yabancı öğrencilere Türkçe dil eğitim hizmeti verilen PADAM’da, yaklaşık 8 ay süren dil eğitiminin ardından başarılı olan öğrenciler akademik eğitimlerine başlayabiliyor.

PADAM tarafından bu yılki Türkçe öğretimi sertifika programı çerçevesinde 31 yabancı öğrenci toplamda 960 saati temel Türkçe, 60 saati konuşma kulübü ve 140 Saati akademik Türkçe olmak üzere, teorik ve uygulama derslerinde başarı göstererek; Pamukkale Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergeye göre:  “Türkçesi yeterlidir. Öğrenime başlayabilir” manasında olan C1 düzeyi sertifikalarını almaya hak kazandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.