Pamukkale Ayvasında 2. Hasat Başladı

Pamukkale Ayvasında 2. Hasat Başladı

Beyaz cennet Pamukkale’yle dünyaca tanınan Pamukkale ilçesi tarım ürünlerinde de dünya genelinde adını duyurmaya sürdürüyor.

A+A-

Bu yıl 20 bin ton rekolte beklenen ayvada ikinci hasat dönemi devam ediyor. Ayva hasadı yapan çiftçileri ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale’nin ayvasıyla da adını dünyaya duyurduğunu ifade ederek, “İlçemizde yetişen ve ihraç edilen ürünlerin coğrafi işaret alarak Pamukkale ile özdeşleşmesi gerekir “dedi.

Denizli’de 10 bin dekar alanda yapılan ayva üretiminin büyük bölümü Pamukkale ilçesinin Irlıganlı bölgesinde  gerçekleşiyor. Bu yıl 20 bin ton rekolte beklenen ayvada Ekim ayında başlayan hasat döneminin ikinci bölümü devam ediyor. Üretimi yapılan ayvaların yüzde 70’i başta AB ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Irlıganlı bölgesinde ayva hasadı devam ederken Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, hasat çalışmalarına devam eden çiftçileri tarlalarında ziyaret etti. Ayva toplayan işçilerle sohbet eden Başkan Örki, eline eldiven giyerek ayva hasadı yaptı. Ayvanın çok önemli bir meyve olduğunu söyleyen Huriye Çelik, “Ayva her şekliyle tüketilebiliyor. Meyve olarak yenildiği gibi reçel, hoşaf, kışın tüketmek üzere şişelere katılabiliyor. Közde pişirerek de yenilebilen ayva mahallemizden tüm dünyaya gönderiliyor. Ayva sayesinde bir çok kişi de iş imkanı buluyor” dedi.

“COĞRAFİ İŞARET ÇOK ÖNEMLİ”

Pamukkale denince akla ilk gelenin travertenler olduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ancak tarımsal ürünler konusunda da ilçenin adını dünyaya duyurması gerektiğini söyledi. “Irlıganlı ayva konusunda önemli bir üretim merkezi” diyen Başkan Örki, “İlçemizde üretilen ayvalarda hasat dönemi devam ediyor. Ekim ayında ilk hasat yapıldı. Şimdi ikinci hasat yapıldıktan sonra bu ay içinde son hasat gerçekleşecek. Burada yetişen ayvalar dünyanın dört bir tarafına ulaşıyor. Biz istiyoruz ki Pamukkale ayvasıyla da dünyada tanınsın. Bunun için biz yerel yöneticiler olarak gereken ne varsa yapıyoruz. Ama en önemli olan bu ürünlerin coğrafi işaret ile nerede yetiştiğinin tüketiciye iletilmesi gerekiyor. Biz ilçemiz sınırları içinde yetişen ürünlerin tanıtımı noktasında çalışmalar yapmaya hazırız. Bu konuda üretici olan mahallelerimize destekler veriyoruz. Amacımız Pamukkale adının beyaz cennetteki travertenlerle birlikte bu tür ürünlerle de duyurulması. Bu sayede ilçemizin geliri artacak ve insanları daha da mutlu olacak. Hasadın bereketli olmasını diliyorum” dedi. Başkan Örki, daha sonra közde pişirilen ayvanın tadını bakmayı ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.