Pamukkale Belediyesi Çevre Konusunda Önemli Çalışmalara İmza Atıyor

Pamukkale Belediyesi Çevre Konusunda Önemli Çalışmalara İmza Atıyor

Pamukkale Belediyesi çevre konusunda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

A+A-

Çöp toplama kamyonlarında ve çöp konteynerlerinde “Koku önleme sistemi” ile çevreye çöp kokusu değil turunç kokusu yayılıyor. Ayrıca çöp konteynerleri de düzenli olarak yıkanarak aynı kokuyla bezeniyor.

Pamukkale Belediyesi, ilklere imza atmaya devam ederek ilçe genelinde gerçekleştirilen çöp toplama hizmetlerinde yeni bir uygulama başlattı. Çevre konusuna büyük önem veren Pamukkale Belediyesinin “Koku önleme sistemi” adıyla hizmete sunduğu yeni uygulaması ile artık Pamukkale ilçesinde çöp toplama kamyonları ve çöp konteynerlerinden kötü koku yerine turunç kokusu yayılıyor. Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmayla çöp kamyonlarının arkasına konulan sistem konteynerlere aromatik koku sıkılarak, çevreye çöp kokusu değil turunç aromalı koku yayılması sağlanıyor. Ayrıca ekipler, çöp kamyonlarını ve konteynerlerini düzenli olarak yıkamaya ve dezenfekte etmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra, yıkama ve dezenfekte aracı da tüm ilçedeki konteynerleri düzenli olarak yıkayarak, özel kokularla dezenfekte etmeye devam ediyor. Yeni uygulama ile çöp konteynerleri çöp kamyonlarına boşaltma esnasında koku önleme sistemiyle etrafa kötü koku yayması engelleniyor.

ARTIK KÖTÜ KOKU YOK

Bu yeni uygulamalardan Pamukkale halkı da oldukça memnun. Zeytinköy Mahallesi sakinlerinden Hasan Keklik, “Pamukkale Belediyesinin yaz aylarındaki çalışmaları Avrupa da bile yoktur. Çöp kamyonları ve konteynerleri güzel koku sıkıyor, bu da mahallemizin çöp kokmamasını sağlıyor. Yaz aylarında çöpler fazla kokar, bunları önlemek için Pamukkale Belediyesi konteynerleri de temizliyor, güzel koku sıkıyor. Belediye Başkanımız Avni Örki’ye mahallem adına teşekkür ederim” dedi. Mahalle esnaflarından Nimet Dağ ise “Daha önce gelen müşterilerimiz kokudan dolayı rahatsız olduklarını söylüyorlardı. Şimdi, belediyemizin temizlik çalışmalarından dolayı bu sorunlarımız oldukça azaldı. Pamukkale Belediyesi’ne ve Başkan Avni Örki’ye çok teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ’DE İLK KEZ UYGULANIYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, vatandaşların tüm şikâyetlerini tek tek incelendiklerini belirterek “Özellikle yaz aylarında çöp konteynerlerinden etrafa yayılan kötü koku şikâyetleri çok fazla gelmeye başladı. Çöp konteynerlerinin kötü kokması ile ilgili olarak vatandaşlarımızın Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ilettiği şikâyetler değerlendirildi. İlgili arkadaşlar ile birlikte bu konuda nasıl bir çözüm bulabiliriz diye değerlendirme yaparak kendi imkânlarımızla bir sistem oluşturuldu. Çöp kamyonlarının arka tarafına montajı yapılan mekanizmayla, çöpleri toplama boşaltma sırasında, konteynerlere aromatik koku sıkılıyor. Koku önleme sisteminin Türkiye’de bir iki tane örneği var. Denizli’de ise ilk olarak bu sistemi biz hayata geçirdik. Koku önleme sistemi, 27 adet çöp kamyonumuzda mevcut. Bu sistem sayesinde, artık ilçemizdeki çöp konteynerleri etrafa kötü koku yaymıyor. Koku önleme sistemi tüm kamyonlarımızda işlemeye başladı ve güzel koku ilçemizin tüm mahallelerine yayılıyor. Bu konuda emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.