Pamukkale'de Engelliler Günü Etkinlikleri

Pamukkale'de Engelliler Günü Etkinlikleri

Denizli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelliler için balon ile Pamukkale turu yapıldı.

A+A-

Pamukkale Belediyesince 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile yapılan  etkinlikte ilçede ikamet eden 16 bedensel ve zihinsel engelli vatandaş, tur için gün doğumunda Kocaçukur mevkisinde bir araya geldi.

Heyecanlarını Yendiler

Verilen eğitimden sonra görevlilerin yardımları ve cesaretlendirmesi ile balona binen vatandaşlar, hemen hemen bin 500 metre yükseklikten Pamukkale'nin eşsiz güzelliğini izleme fırsatı bulup, bazıları heyecanını işaret dili ile aktardı.

 

Görme engelli Salih Cura, gazetecilere yapmış olduğu açıklamasında, ilk defa  balona binmenin tarifsiz bir duygu olduğunu dile getirerek, "Eşim korktuğu için binemedi. Çok güzel bir duygu, uçuyoruz. İnsan hiç mutlu olmadığı kadar mutlu oluyor. Ben arkadaşlarımla geldim. Görmememe rağmen bulutların üzerinde olmak inanılmaz bir his. Çok güzel engelliler günü kutlaması yaptık." dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise güzel bir anı yaşamak amacı ile bir araya geldiklerini dile getirerek, "Balonla bulutların üzerinde uçmayı misafirlerimiz çok beğendi. Onların yüzündeki gülümsemeyi görmek bizim için çok önemliydi." Şeklinde konuştu.

Engellileri taşıyan balon, 40 dakikalık tur sonrası Develi Mahallesi'ne indi.

DENİZLİ (AA)

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.